UBS ziet eBay als kanshebber door stijgende e-commerce

De omzet van e-commerce in de Verenigde Staten steeg over het tweede kwartaal op jaarbasis wederom, waarmee het inmiddels een belangrijk afzetkanaal voor Amerikaanse retailers is geworden. De Zwitserse zakenbank heeft mede daarom een aantal bedrijven uitgelicht die kunnen profiteren van deze trend. Beleggers met een agressieve groeiportefeuille zouden volgens de analisten eens moeten kijken naar onder meer eBay .

Uit cijfers van het Amerikaanse Ministerie van Handel kwam recent naar voren dat Amerikaanse consumenten over het tweede kwartaal 75 miljard dollar hebben uitgegeven, awt op jaarbasis een stijging betekende van 4,9%. Wel betekende dit een afname van de groei, aangezien in het eerste kwartaal de omzet op jaarbasis nog steeg met 6,2% en over heel 2013 op jaarbasis met 5,8%.

Profiteurs van stijgende e-commerce

E-commerce is echter inmiddels wel goed voor 6,4% van alle Amerikaanse retailverkopen en de verwachting is dat dit in de komende jaren alleen maar verder zal toenemen. Mede daarom heeft de Zwitserse zakenbank UBS eens gekeken welke bedrijven er zouden kunnen profiteren van deze trend.

Sommige van de aandelen die UBS noemt hebben op dit moment geen eens de focus op e-commerce, maar kunnen volgens de analisten weldegelijk de concurrentie verslaan. Op de lijst staan eBay , Facebook , Alphabet , HSN en Liberty Interactive.

eBay

eBay blijft volgens UBS verbeteringen in zijn gebruikersgemak doorvoeren. De marktplaatsen van eBay trekken daarbij nog altijd nieuwe bezoekers, wat ondersteunt wordt door de dubbelcijferige groei in actieve gebruikers en het aantal artikelen die worden verkocht.

UBS is van mening dat eBay een voorsprong heeft in grensoverschrijdende verzendingen van producten, iets waar andere retailers nog vaak mee worstelen. Verder wijzen de analisten op de solide tweedekwartaalcijfers en het feit dat eBay beschikt over PayPal, waarvan de activiteiten nog altijd sterke resultaten laten zien. UBS heeft voor eBay een koersdoel uitstaan van 60 dollar. Daarmee rekenen de analisten op een rendement van circa 13%.

Het aandeel wordt momenteel verhandelt met een korting van 10,4% ten opzichte van de hoogste koers, die begin maart werd behaald.