RBC ziet kansen voor Apple door introductie iPhone 6

Analisten van de Canadese zakenbank RBC Capital Markets zien voor Apple veel opwaarts potentieel vanwege de toekomstige productlanceringen, zoals de nieuwe iPhone 6. Ondertussen heeft het Amerikaanse technologieconcern de afgelopen jaren zijn marktaandeel fors weten op te schroeven, terwijl de koers de afgelopen periode is gestegen naar een voorlopig hoogtepunt.

Volgens RBC zal Apple later dit jaar profiteren van de lancering van de iPhone 6, die op 9 september aan het publiek zal worden getoond en vanaf 19 september verkrijgbaar zal zijn.

RBC verwacht dat er vanaf de lancering in september tot en met december in het meest pessimistische scenario 56 miljoen zullen worden verkocht. In een meer gunstig scenario rekenen de analisten op meer dan 70 miljoen verkochte exemplaren in dezelfde periode.

Daarnaast zien de analisten van de Canadese zakenbank potentie voor Apple door mogelijke introducties van innovatieve producten, zoals de iTV. Deze kunnen een impuls geven voor de koers.

Zodoende hanteert RBC voor Apple een ‘outperform-advies’.

Verdubbeling marktaandeel

Uit de beschikbare data blijkt dat Apple in de afgelopen jaren zijn marktaandeel fors heeft weten op te schroeven. Waar het bedrijf in 2010 nog een marktaandeel had van 16,3%, bedroeg dit in 2013 33,1% en betekent daarmee een ruime verdubbeling in nog geen drie jaar tijd.

Verder heeft de koers na de koerssplitsing eerder dit jaar een verdere opmars gemaakt. Stond deze 22 juli nog op 93,94 dollar, is deze inmiddels gestegen tot 99,16 dollar. Kijkende daarnaar voorziet RBC nog een opwaarts potentieel van ruim 10 dollar, wat neerkomt op een stijging van circa 11%.