Analisten ontstemd over voorlopige cijfers Imtech

Imtech gaf deze week een update over de voorlopige resultaten, waaruit naar voren kwam dat het bedrijf diep in de rode cijfers is gedoken in 2012. Gezien alle problemen mag dit geen verrassing genoemd worden, maar analisten vinden het bedrijf vooral operationeel tegenvallen. Voorlopig blijven zij neutraal over het aandeel, terwijl de koers sterk is opgelopen.

Imtech probeert lastige episode in de zomer af te sluiten

<a href= Imtech ' align=middle/>
Imtech complex

Analisten keken reikhalzend uit naar de update over de voorlopige resultaten, die lang werd uitgesteld door de problemen die in Duitsland aan het licht kwamen. Door de afboekingen in Polen en Duitsland belandde Imtech in de rode cijfers, waarbij het over 2012 een verlies leed van 226,3 miljoen euro. De omzet nam daarbij toe met 8% tot 5,5 miljard euro.

Imtech wil bonussen voormalig topbestuur terug

Het nettoresultaat van 2011 is daarbij aangepast met 54,6 miljoen euro tot 99,5 miljoen euro. De onderzoeken in Poland en Duitsland zijn daarbij in de afrondende fase, aldus Imtech . Hierdoor moet de nodige onzekerheid worden weggenomen. Begin juni worden de definitieve jaarcijfers gepubliceerd.

Operationele prestaties tegenvaller

SNS Securities vindt dat Imtech operationeel gezien tegenvallend heeft gepresteerd. Analist Richard de Jong vindt het moeilijk om verder over de cijfer te oordelen, omdat er geen resultaten van de verschillende divisies zijn gepubliceerd. Het ‘hold-advies’ is zodoende gehandhaafd, maar de analist gaat wel zijn taxaties voor het aandeel verlagen.

KBC Securities eveneens niet te spreken over de voorlopige resultaten. Analist Michael Roeg had namelijk gerekend op een omzet van 5,666 miljard euro bij een verlies van 126 miljoen euro. Veel onzekerheid is wel inmiddels weggenomen, maar beleggers zullen volgens de analist wel moeten opletten hoe de winstgevendheid van het bedrijf zich zal ontwikkelen. Mede daarom handhaaft KBC Securities zijn ‘hold-advies’ en koersdoel van 8 euro.

De analisten van ABN AMRO houden vooralsnog vast aan hun verkoopadvies voor Imtech , aangezien er nog geen verwachtingen voor dit jaar zijn afgegeven. Hiervoor moet een conference call uitsluitsel geven.

Sterk opgelopen koers

Analisten zijn neutraal over het aandeel. Er staan 2 koop-, 5 houd- en 2 verkoopadviezen uit.

De koers van Imtech is de afgelopen dagen flink opgelopen. Waar op 16 mei de koers nog op 8,7 euro stond, is dit inmiddels 9,16 geworden ofwel een stijging van ruim 5%. Analisten zien daarbij met een gemiddeld koersdoel van 12,88 euro nog een fors opwaarts potentieel.