Telenet en Voo beboet voor ontbreken mobiele aanbod

BidCo, het bedrijf waarmee Telenet en het Franstalige Voo een vergunning voor mobiele telefonie van de derde generatie (3G) hebben verkregen, moet een boete betalen van 5.000 euro omdat er voor de technologie nog steeds geen commercieel aanbod beschikbaar is. Dat heeft het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT) bepaald. De twee partijen hadden ruim anderhalf jaar geleden de licentie verkregen en dienden uiterlijk tegen half januari dit jaar een commercieel aanbod hebben uitgewerkt, maar dat is tot nu toe nog steeds niet gebeurd.

Indien de operatoren zich niet alsnog in regel stellen, kan de boete worden verdubbeld of kan de toegekende licentie worden opgeschort of ingetrokken. Telenet en Voo krijgen nog zes maanden tijd om zich in regel te stellen. BidCo zou zelf hebben aangegeven om tegen november dit jaar met een commercieel aanbod te starten.

De andere partijen op de Belgische markt zijn Belgacom, Mobistar en Base. Telenet heeft wel een mobiel aanbod via het netwerk van Mobistar>

Bron: Express.be