Comcast, Valero en LyondellBasell op favorietenlijst Barclays

Barclays heeft recent zijn lijst van favoriete Amerikaanse aandelen voor 2014 gepubliceerd. De Britse zakenbank heeft daarbij voor iedere sector een aandeel geselecteerd waarvan zij denken dat die volgend jaar zijn sectorgenoten gaat verslaan. In ieder geval adviseert Barclays beleggers om meer in aandelen te zitten dan in obligaties, ook al is er minder opwaarts potentieel aanwezig door de forse stijgingen in 2013.

LyondellBasell

Binnen de sector basismaterialen geeft Barclays de voorkeur aan LyondellBasell, waarbij het advies ‘overweight’ luidt en het koersdoel is vastgesteld op $88. Volgens de analisten biedt het aandeel het beste risico/rendement. Dit is te danken aan zijn operationele profiel, blootstelling aan Amerikaans aardgas en zijn kapitaalstrategie.

Barclays stelt dat een belegging in LyondellBasell gebaseerd is op vertrouwen in het management om de groeiprojecten, die tegen het einde 1,2 miljard aan ebitda zouden moeten genereren, goed uit te voeren, maar ook dat er aandelen terug worden gekocht.

Valero

Valero wordt door Barclays gezien als het beste Amerikaanse aandeel binnen de energiesector. De analisten wijzen erop dat het Amerikaanse raffinagebedrijf een vierjarig structurele verbetering aan het ondergaan is. Barclays is van mening dat Valero ondanks zijn sterke koersstijging over de afgelopen jaren nog altijd ondergewaardeerd is.

Voor Valero hanteert Barclays een ‘overweight-advies’ met een koersdoel van 64 dollar.

Comcast

De internet- en mediasector heeft een aantal aantrekkelijke namen, maar volgens Barclays springt Comcast er wat betreft de kabel- en satellietbedrijven bovenuit. De analisten wijzen op de positieve trend voor aanmeldingen en de consistent hoge groei van de hogesnelheidsdiensten.

Ondanks de grootte van het bedrijf ziet Barclays ruimte voor groei, gezien het lage penetratieniveau voor de hogesnelheidsdiensten ten opzichte van zijn sectorgenoten. Het aandeel wordt op basis van zijn belangrijkste diensten echter sowieso met een korting verhandeld ten opzichte van andere Amerikaanse kabelaars, aldus de analisten.

Barclays heeft voor Comcast het advies op ‘overweight’ staan, waarbij het koersdoel is vastgesteld op 53 dollar.