Antwerpen treft fiscale regeling met Air Liquide

De stad Antwerpen betaalt het Franse chemieconcern Air Liquide een bedrag van 10,8 miljoen euro belastingen terug. De twee partijen hebben al sinds het einde van de jaren negentig onenigheid over een Antwerpse belasting op drijfkracht. Het bedrijf gaf aan recht te hebben op een vrijstelling. Vorig jaar oordeelde het hof van beroep dat de stad voor de fiscale aanslag aan Air Liquide voor de laatste twee jaar van de voorbije eeuw een bedrag van 6 miljoen euro diende terug te betalen.

Door die uitspraak riskeerde de stad voor de daaropvolgende jaren nog eens meer dan 30 miljoen euro te moeten terugbetalen. Er werd nu tussen beide partijen een schikking getroffen, waarbij Antwerpen naast de betaling van 6 miljoen euro ook nog eens een bedrag van 10,8 miljoen euro aan Air Liquide zal overmaken. De stad zegt met de schikking een einde te willen maken aan de onzekerheid en oplopende intresten en gerechtskosten te willen vermijden.

Antwerpen zal voor de volgende jaren de belasting echter handhaven, wat wellicht op nieuw verzet van Air Liquide zal leiden.

Bron: Express.be