Fidelity zet in op cyclische delen van Aziatische markten

Een aantal bepalende economische factoren hebben tot onrust geleid bij beleggers in opkomende markten, zoals de twijfels over het financiële systeem in China. Volgens Fidelity gloort er echter licht aan het einde van de tunnel. Beleggers dienen daarbij rekening te houden met volatiliteit, maar de analisten zien kansen voor de meer cyclische delen van de markt.

Analisten van Fidelity stellen vast dat de nervositeit van beleggers in opkomende markten aan een aantal factoren te wijten is. Allereerst wordt er gewezen op de tapering in de Verenigde Staten, de politieke onrust in Thailand en de hoge tekorten en aanstaande verkiezingen in India en Indonesië. Maar ook op de twijfels van beleggers over het financiële systeem in China.

Volgens Fidelity zijn er echter hoopgevende tekenen zichtbaar. Zo is de tapering al grotendeels ingeprijsd en heeft dit meer effect op de emoties van belegger dan feitelijk op de opkomende markten. Daarnaast zijn de fundamentele factoren van de Aziatische markten volgens de analisten nog altijd sterk.

Focus op kwaliteit

Fidelity verwacht dat de markten dit jaar volatiel zullen blijven, waarbij nieuws uit de opkomende markten in Azië het nieuws zullen blijven domineren. De analisten hopen dat de uitkomst van de verkiezingen in India en Indonesië een nieuwe tijd voor de economie zullen inluiden. In beide landen wijzen de peilingen op politieke leiders die willen hervormen en de markten vriendelijk gezind zijn.

Daarnaast verwacht Fidelity dat de uitgaven voor infrastructuur zullen stijgen, terwijl er een meer stabiele economische basis en stijgende welvaart zal ontstaan.

Dit zijn volgens de analisten redenen voor beleggers om zich te focussen op kwalitatieve bedrijven met aantrekkelijke waarderingen, die weerstand kunnen bieden aan onzekere macro-economische omstandigheden.

In dat licht bezien ziet Fidelity kansen voor bedrijven die in de meer cyclische delen van de markt opereren en kunnen profiteren van een conjuncturele opleving. Volgens de analisten lijken deze bedrijven aantrekkelijk gewaardeerd en kunnen zij sneller groeien dan hun nationale economieën en internationale branchegenoten.