Bert De Graeve wordt nieuwe voorzitter telecombedrijf Telenet

Bert De Graeve wordt voorgedragen als nieuwe voorzitter van het telecombedrijf Telenet uit Mechelen, in opvolging van Frank Donck. Dat heeft de onderneming bekend gemaakt. De Graeve, topman van Bekaert, zal tijdens de algemene vergadering van Telenet eind april als onafhankelijk bestuurder worden voorgedragen. Indien de vergadering met de voordracht instemt, zal De Graeve tevens worden benoemd tot voorzitter van het bedrijf. Telenet wijst erop dat Bert De Graeve, onder meer door zijn verleden bij de VRT en Alcatel Bell, een grote expertise in media en telecom heeft uitgebouwd.

Ook Stefan Descheemaeker, gewezen topman van Delhaize Europa, zal als nieuw onafhankelijk bestuurder worden voorgedragen. Het mandaat van Frank Donck, Alex Brabers en Julien De Wilde, drie van de vier huidige onafhankelijke bestuurders van Telenet, loopt eind april af.

Hun mandaat kan wettelijk niet worden verlengd. Het mandaat van Michel Delloye, de resterende onafhankelijk bestuurder, loopt tot de algemene vergadering van volgend jaar.

Bron: Express.be