Stifel ziet kansen voor biotechnologiesector

Lange tijd waren aandelen in de biotechnologiesector de parels binnen beleggingsland. Sinds februari hebben veel beleggers de aandelen echter van de hand gedaan, waarna diverse analisten stelden dat een bubbel op komst was. Stifel is echter een andere mening toegedaan en verwacht dat sterke cijfers een katalysator zullen zijn voor een nieuwe biotech rally.

De afgelopen 4 jaar golden biotechnologieaandelen als marktleiders op de aandelenmarkt. Sinds februari zit er echter de klad in en zijn deze aandelen gedaald met gemiddeld 17%. De analisten van Stifel stellen echter dat dit niet betekent dat de sector een bubbel is. Zij verwachten juist sterke resultaten en hebben om dit te onderbouwen een aantal aandelen uitgelicht.

Biogen

Biogen is voor Stifel een van de favorieten binnen de sector. Zij verwachten dat Biogen ’s Tysabri sterke resultaten zal voorleggen en dit zal zorgen voor een koerssprong in het lopende kwartaal. Daarnaast verwachten de analisten dat Biogen in het tweede halfjaar van 2014 zijn verwachtingen voor anti-LINGO data zal herhalen, wat het hoogste opwaarts potentieel biedt voor de koers indien de resultaten positief zijn.

Stifel hanteert voor het aandeel een koersdoel van 376 dollar. Daarmee zitten zij fors boven het gemiddelde koersdoel dat analisten hebben uitstaan van 313,07 dollar.

Celgene

Celgene zal binnenkort Otezia lanceren, een middel dat recent is goedgekeurd voor de behandeling van atritis psoriatica. Het grootste probleem voor het bedrijf zijn de patenten voor Revlimid, die duren van 2016 tot en met 2027. Het resultaat zal bepalen wat de lengte en diepte zal zijn van Celgene ’s intellectuele eigendom op het medicijn.

Stifel heeft echter vertrouwen in het aandeel en hanteert een koersdoel van 185 dollar. Gemiddeld hanteren analisten een koersdoel van 178,93 dollar.

Gilead Sciences

Gilead Sciences is nog zo’n aandeel waar Stifel veel positiever over is dan andere analisten. De analisten denken dat recente bezorgdheid die werd geuit door leden van het congres over de prijs voor Sovaldi niet lang een probleem zal blijven. Het aantal lanceringen van nieuwe medicijnen ligt daarbij op het hoogste niveau ooit.

Stifel heeft een koersdoel uitstaan van 98,42 dollar. Het gemiddeld koersdoel dat analisten hanteren is 89,43 dollar.