Econocom dankt omzetgroei aan Franse dochter Osiatis

Het bedrijf Econocom, aanbieder van informatica-diensten, heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 450 miljoen euro, tegenover een positief resultaat van 375 miljoen euro tijdens dezelfde periode vorig jaar. De omzetgroei is echter vooral te danken aan de integratie van het Franse bedrijf Osiatis, dat in september vorig jaar door Econocom werd overgenomen.

Indien geen rekening wordt gehouden met de inbreng van Osiatis, werd econocom tijdens het eerste kwartaal van dit jaar geconfronteerd met een omzetdaling van 3,5 procent. Die terugval is vooral te wijten aan een omzetdaling met 32 miljoen euro in de Benelux. Econocom heeft het echter over een eenmalige tegenvaller die de jaardoelstellingen niet in het gevaar zouden brengen.

In alle andere regio’s kon een omzetgroei worden gerealiseerd. Econocom zegt dat het bedrijf zich tijdens het eerste kwartaal bijzonder heeft gefocust op de verdere integratie van Osiatis, wat op de andere activiteiten zou hebben gewogen.

Bron: Express.be