Melexis profiteert van hoopvolle stemming in de autosector

Het technologiebedrijf Melexis uit Ieper, producent van halfgeleiders, heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 75,6 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 22 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg van 11,2 miljoen euro tot 18,9 miljoen euro.

De positieve evoluties zijn vooral te danken aan gunstige ontwikkelingen in de autosector, waarvoor Melexis chips en sensoren produceert. De autosector vertegenwoordigt 89 procent van de totale omzet van het bedrijf.

Melexis merkt op dat het eerste kwartaal van het jaar traditioneel gekenmerkt wordt door seizoensgebonden trends zoals de jaarlijkse neerwaartse prijsaanpassingen en de vertraging tijdens het Chinese nieuwjaar, maar die effecten zijn dit jaar naar eigen zeggen grotendeels achterwege gebleven.

Dat is volgens Melexis te danken aan de autoconstructeurs, die zich bijzonder enthousiast opstellen over het lopende jaar en een verdere groei verwachten in China, Europa en de Verenigde Staten.

Bron: Express.be