Philips op kooplijst JP Morgan

In een recent rapport over de Europese kapitaalgoederen stelt JP Morgan vast dat de resultaten over het eerste kwartaal gemiddeld genomen teleurstellend zijn geweest. Daarom adviseren de analisten beleggers om selectief te zijn in het kiezen van hun aandelen, waarbij zij onder meer positief zijn over Philips .

JP Morgan stelt vast dat ongeveer tweederde van de bedrijven binnen de Europese kapitaalgoederensector met zijn gerapporteerde eerstekwartaalcijfers niet aan de verwachtingen heeft voldaan.

Mede daarom dienen beleggers volgens de analisten selectief te zijn. JP Morgan heeft voor Philips , Andritz , Electrolux , GKN, Rexel, Schneider Electric en Siemens het advies op ‘overweight’ staan. De analisten adviseren daarentegen beleggers om Kone , Qutotec en Sandvik juist te mijden.

Belangenmeldingen Philips

Dat steeds meer beleggers vertrouwen lijken te krijgen in Philips blijkt wel uit recente belangenmeldingen. Zo werd woensdag bekend dat Harris Associates een kapitaalbelang en stemrecht heeft verworven van 3,02%. Er zijn geen eerdere meldingen van Harris Associates in Philips bekend bij de Autoriteit Financiële Markten ( AFM ).

Een wellicht nog sterker signaal is de melding op 8 mei dat Philips in het eigen bedrijf een belang heeft van 3,04%. Het belang bestaat uit aandelen die Philips in bezit kreeg vanwege het aandeleninkoopprogramma dat op 21 oktober vorig jaar van start ging. Daarnaast zijn het ook stukken die het bedrijf bezit ter dekking van bestaande beloningsprogramma’s voor personeel.

Consensus Philips positief

Maar niet alleen beleggers zijn goed geluimd over het aandeel, ook de consensus is positief. Momenteel staan er voor het aandeel 12 koop- en 11 houdadviezen uit, terwijl slechts 1 analist een verkoopadvies heeft afgegeven.

Daarbij zien de marktvorsers nog voldoende opwaarts potentieel voor de koers. Met een gemiddeld koersdoel van 26,89 euro rekenen zij op een rendement van 13,75%. De recente koersstijging is dus volgens analisten voorlopig nog niet ten einde.