Overeenkomst met Merck breidt reserves Ablynx uit

Het biotechbedrijf Ablynx heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een verlies geleden van 2,8 miljoen euro, tegenover een negatief resultaat van 6,7 miljoen euro tijdens de eerste drie maanden van vorig jaar. Het biotechbedrijf zegt inmiddels echter over een reserve van 203,2 miljoen euro te kunnen beschikken.

Dat betekende een stijging met 147 procent tegenover het eerste kwartaal van vorig jaar. Die groei is vooral te danken aan de licentie-overeenkomst die Ablynx begin februari kon sluiten met de Amerikaanse farmagroep Merck rond de ontwikkeling van immunotherapieën voor de behandeling van kanker.

Ablynx merkte verder nog op dat in juni de resultaten bekend worden gemaakt van de tweede fase van een studie tegen de verklontering van bloedplaatjes. Daarnaast wordt gemeld dat Boehringer Ingelheim een studie met een nanobody van Ablynx voor de behandeling van de ziekte van Alzheimer voorlopig heeft afgebroken. Boehringer Ingelheim zou echter de verdere mogelijkheden van het programma bekijken.

Bron: Express.be