AkzoNobel favoriete chemieaandeel voor Bernstein Research

Bernstein Research heeft onlangs de Europese chemiesector onder de loep genomen. Volgens de analisten zullen een verbetering van de economische groei en het sentiment ondersteuning bieden voor chemiebedrijven. Daarbij geven de analisten de voorkeur aan agrochemische aandelen, terwijl AkzoNobel het favoriete aandeel binnen de chemiesector is.

Bernstein stelt in zijn branchestudie over de chemiesector vast dat bij het Duitse K+S Group de waardering in gevaar komt. Dit is het gevolg van onder andere hoge productiekosten, terwijl prijsverlagingen in de markt het bedrijf bijzonder sterk beïnvloed hebben. Bernstein heeft daarom voor K+S Group een ‘underperform-advies’ uitstaan met een koersdoel van 12 euro.

Voor Bayer is Bernstein met een ‘marketperform-advies’ en een koersdoel van 93 euro iets optimistischer gestemd. Volgens de analisten zijn wel de verwachtingen voor de resultaten van de agrarische chemicaliëndivisie Crop Science te hoog.

Voor BASF staat het advies bij Bernstein op ‘outperform’, waarbij het koersdoel is vastgesteld op 95 euro. Volgens de analisten kan het chemieconcern profiteren van een versnelling van de omzetgroei in Europa en kostenbesparingen.

AkzoNobel favoriet

Waar AkzoNobel voor Bernstein Rearch het favoriete aandeel is binnen de sector, zijn analisten over het algemeen redelijk verdeeld. Er staan 11 koop-, 11 houd- en 5 verkoopadviezen uit, waardoor de consensus nog wel licht positief is.

Koersdoelen die momenteel voor het aandeel uitstaan genereren daarbij een gemiddelde van 57,42 euro, wat neerkomt op een verwacht rendement van 5,4%. Dit is vooral te danken aan de recente koersdaling van het aandeel van 2%.

Binnen de sector is Bayer het favoriete aandeel van analisten. Voor het aandeel staan 18 koop-, 8 houd- en 2 verkoopadviezen uit. Analisten zien gemiddeld echter nog maar een beperkt opwaarts potentieel. Met een gemiddeld koersdoel van 104,76 euro bedraagt het verwacht rendement 1,2%.