Fidelity ziet kansen voor Amerikaanse aandelen

Fidelity verwacht dat het wereldwijde economisch herstel deze zomer aan momentum zal inboeten, maar de analisten verwachten niet dat dit voor een langdurige groeivertraging zal zorgen. Daarbij rekenen zij op een positief beleggingsklimaat voor aandelen, waarbij Fidelity overwogen blijft in Amerikaanse aandelen vanwege de structurele verbeteringen die worden doorgevoerd. Hiervan genieten de gezondheids- en technologiesector de voorkeur.

Volgens de analisten van Fidelity zorgen de tegenvallende ontwikkeling van de Amerikaanse huizenmarkt, een belastingverhoging in Japan en een daling van industriële orders in Duitsland ervoor dat het wereldwijde economisch herstel komende zomer aan kracht zal inboeten.

Geen langdurige vertraging

Voor de langere termijn verwacht Fidelity echter er slechts sprake zal zijn van een korte dip en niet van een langdurige vertraging. Hiervoor wijzen de analisten op de inflatie in de G7 van gemiddeld minder dan 2%, wat betekent dat centrale banken meer ongerust zijn over deflatie dan inflatie. Dit laat het beleid van de Europese Centrale Bank volgens Fidelity wel zien.

Volgens de analisten lijkt de huidige situatie op die van media jaren negentig. Ook toen was er sprake van een langdurig economisch herstel, terwijl de wereldeconomie werd opgestuurd door de wereldeconomie. Tegelijkertijd hadden opkomende landen het moeilijk, zoals nu ook met China het geval lijkt te zijn, waardoor destijds de grondstofprijzen daalden.

Amerikaanse aandelen

Fidelity geeft verder aan nog altijd overwogen te zijn in Amerikaanse aandelen, maar dat deze positie wel wat is teruggebracht.

Hierbij geven de analisten de voorkeur aan de gezondheidssector, waarvoor zij verwachten dat de sterke productpijplijnen van de farmaciereuzen zullen leiden tot een opwaartse waardering. Verder is Fidelity gecharmeerd van de Amerikaanse technologiesector, een die veel blootgesteld wordt aan het continuerende herstel in de VS.

Verder hebben de analisten een neutrale houding ten opzichte van Europese aandelen en zijn zij onderwogen in opkomende markten. Dit komt onder meer omdat deze markten volgens Fidelity geraakt zullen worden door zwakkere grondstofprijzen en een terugkeer van kapitaal naar de VS.