Fors veel upgrades Intel, sector enorm gestegen

De cijfers die Intel gisteravond presenteerde stelde de markten zeer tevreden. Het bedrijf stelt dat de pc-markt fors aan het aantrekken is. Gisteren sloot het aandeel ruim 5 procent hoger op 29,44 dollar. Het aandeel noteert inmiddels vrijwel gelijk aan de gemiddelde fair value die de analisten er aan toe kennen. Voor het aandeel, dat door 21 analisten gevolgd wordt, staan geen verkoopadviezen uit.

Grafiek Intel sinds 1 januari 2014

grafiek <a href='/aandeel/233-intel'> Intel </a>, koers <a href='/aandeel/233-intel'> Intel </a>

De koers van het aandeel Intel koerst dit jaar, na een dip in februari, rond haar hoogste niveau in de laatste jaren na de enorme piek in 2001. Gisteren verhoogde Intel haar outlook over het tweede kwartaal. Tevens stelde het dat verwacht om sinds Q1 2011 weer hogere omzetten te gaan boeken. Voor dit kwartaal verwacht het bedrijf een omzet van 13,7 miljard dollar te behalen. De consensus van de markt lag op 13 miljard dollar.

Naast de hogere omzetten verwacht het bedrijf ook hogere winstmarges te behalen. Het bedrijf verhoogt haar verwachting van de brutomarge met 1 procent naar 64 procent.

Halfgeleidersector fundamentele variabelen

halfgeleidersector aandelen

Altera is het enige aandeel dat dit jaar in de min noteert. Alle andere aandelen wonnen dit jaar met enorm forse percentages. De hogere koersen worden duidelijk weerspiegeld in de hogere Shiller PE (CAPE’s) en market to book ratio’s. Qua Shiller PE zien we geen aandelen met waarden onder de 17 noteren. First Solar heeft met 17,23 de laagste Shiller PE.