Medialaan vreest voor machtsconcentratie bij Telenet

De instap van kabeloperator Telenet in De Vijver Media, het bedrijf boven de televisiezenders Vier en Vijf, dreigt tot een belangrijke verstoring van het Vlaamse medialandschap te leiden. Dat heeft Peter Bossaert, chief executive van Medialaan, de koepel boven de zenders VTM en 2BE, gezegd.

Bossaert wijst er daarbij op dat Telenet als enige eigenaar van de Vlaamse kabel al een dominant marktaandeel van 80 procent heeft in de distributie van televisie en video-on-demand. Door de instap in De Vijver, het tweede grootste commerciële omroepbedrijf op de Vlaamse markt, dreigt volgens Bossaert dan ook een belangrijke machtsconcentratie.

Telenet, dat een belang van 50 procent krijgt in De Vijver, kan volgens Bossaert immers niet alleen bepalen welke kanalen en programma’s aan de kijker worden aangeboden, maar zou ook de mogelijkheid krijgen om de eigen platformen en content te bevoordelen. Bossaert zegt dat de autoriteiten de nodige maatregelen moeten om een rechtvaardig speelveld te blijven garanderen.

Bron: Express.be