ABN AMRO herhaalt koopadvies voor BAM en Heijmans

ABN AMRO heeft vertrouwen in de Nederlandse bouwsector, naar aanleiding van een recent seminar waarin de toekomstperspectieven werden bediscussieerd. De analisten hebben daarom voor zowel BAM als Heijmans een koopadvies uitstaan, terwijl de consensus voor beide aandelen licht positief is er volgens de marktvorsers nog wel enig opwaarts potentieel voor de koersen aanwezig is.

Tijdens het seminar genaamd Breaking New Ground gingen aandelenbeleggers en vertegenwoordigers van de top 10 van Nederlandse bouwbedrijven met elkaar in discussie over de Nederlandse vastgoedmarkt.

Onder meer kwamen de recente ontwikkelingen op de Nederlandse huizenmarkt, waarbij de meeste bouwbedrijven aangaven dat er sprake is van een herstel. Wel wijzen zij er hierbij op dat dit vooral het geval is in de Randstad en Noord-Brabant, waar dan ook in de toekomst mogelijk een huizentekort kan ontstaan.

ABN AMRO stelt vast dat er kansen liggen voor Nederlandse bouwbedrijven en heeft mede daarom voor zowel BAM als Heijmans een koopadvies uitstaan. Volgens de analisten zijn beide bedrijven goed gepositioneerd om te profiteren van het verwachte herstel op de Nederlandse huizenmarkt.

Consensus

De consensus voor BAM is ligt positief. Er staan 3 koop-, 4 houd- en 2 verkoopadviezen uit. De koers van het aandeel zit ondertussen in een neerwaartse lijn en gaat richting het dieptepunt op 20 mei van 3,51 euro en staat momenteel op 3,64 euro. Mede daardoor zien analisten echter nog wel voldoende opwaarts potentieel. Met een gemiddeld koersdoel van 4,01 euro rekenen zij op een rendement van 9,7%.

De consensus voor Heijmans is nog iets positiever in vergelijking met BAM , aangezien geen van de analisten een verkoopadvies voor het aandeel heeft afgegeven. Wel staan er 2 koop- en 4 houdadviezen uit.

Daarbij zit de koers van Heijmans de afgelopen weken juist in de lift. Waar de koers op 21 mei nog op 11,99 euro noteerde, is deze inmiddels opgelopen met 11,5% tot 13,37 euro. Zodoende zien analisten met een gemiddeld koersdoel van 13,56 euro nog maar een opwaarts potentieel van 1,5%.