Forse winstwaarschuwing BAM, koers -20%

Vandaag meldt bouwbedrijf BAM forse verliezen te moeten maken bij diverse projecten. BAM stelt dat het een verlies van ruim 75 miljoen euro verwacht in verband met infraprojecten in Duitsland en in het Verenigd Koninkrijk. Analisten hebben nog niet gereageerd op het nieuws. Kort na het begin van de handel noteert het aandeel ruim 20 procent lager op 2,93 euro.

In Duitsland heeft BAM zo als het zelf in haar persbericht noemt te maken met ‘slechte grondcondities’. Dit zou al één van de vele verlieslatende projecten in Duitsland zijn zo stelt het bedrijf.

Wat is er aan de hand bij BAM ?

De problemen in het Verenigd Koninkrijk komen voor het bedrijf onverwacht zo wordt gemeld. Hier wordt mede naar het slechte weer verwezen als oorzaak voor de problemen.

Koers BAM week 1 juli 2014

grafiek Bam, koers <a href='/aandeel/22-bam'> BAM </a>

BAM heeft de programma’s om de operationele en financiële prestatie van de Groep te verbeteren, geïntensiveerd, versneld en uitgebreid.

  • BAM implementeert een nieuw kostenreductieprogramma, dat later dit jaar van start gaat. Dit beoogt eind 2015 een jaarlijkse kostenbesparing op te leveren van ten minste € 100 miljoen. Een deel van de besparingen zal voortkomen uit het stroomlijnen van de structuur van werkmaatschappijen, met een focus op marktsegmenten en waardecreatie. Dit zal het vermogen versterken van de BAM -bedrijven synergie- en efficiencyvoordelen te behalen.
  • BAM implementeert een programma ter verbetering van het werkkapitaal met ten minste € 300 miljoen vóór eind 2015. Hiervoor zal een onlangs succesvol Nederlands proefproject worden uitgebreid tot alle Groepsmaatschappijen.
  • BAM handhaaft de huidige sectorstructuur, gebaseerd op twee operationele sectoren – Bouw en techniek, alsook Infra – en twee investeringssectoren, Vastgoed en Pps. Het desinvesteringsprogramma zal onverkort worden voortgezet met de ambitie op jaarbasis ten minste € 100 miljoen te realiseren. BAM zal tevens alle andere mogelijkheden bestuderen om de financiële positie te verbeteren, waaronder het desinvesteren van andere activa.