Theodoor Gilissen geeft favorieten prijs

Theodoor Gilissen heeft onlangs zijn lijst van favoriete Nederlandse aandelen gepresenteerd. Daarbij zien de analisten het meeste opwaarts potentieel voor ASML , Randstad en SBM Offshore , waarbij laatstgenoemde de ranglijst aanvoert. Verder heeft het Nederlandse effectenhuis zijn aanbeveling voor Air France-KLM - Air France-KLM juist verlaagd vanwege de angst voor een winstwaarschuwing.

Theodoor Gilissen ziet van alle favoriete aandelen het meeste opwaarts potentieel voor SBM Offshore , namelijk 66%.

De analisten stellen dat het bedrijf beschikt in de markt van FPSO’s beschikt over een sterke positie. De vraag naar deze schepen, die worden gebruikt voor de tijdelijke opslag van olie op zee, neemt toe doordat er steeds meer olie wordt genomen op locaties waar geen pijpleiding ligt. Theodoor Gilissen hanteert voor het aandeel een koersdoel van 20 euro.

Gering marktherstel biedt forse resultaatverbetering

Ook ziet Theodoor Gilissen kansen voor het aandeel Randstad , dat volgens de analisten 30% in waarde kan stijgen tot 52 euro. Zij wijzen erop dat de uitzender tweederde van zijn omzet in Europa realiseert, waarbij al een gering marktherstel kan leiden tot een forse verbetering van de resultaten.

Op langere termijn profiteert Randstad daarnaast volgens de analisten van de toenemende flexibilisering van de Europese arbeidsmarkt.

Gat met concurrentie

Tot slot staat ASML hoog op de favorietenlijst van Theodoor Gilissen, waarbij de analisten rekenen op een koersstijging van 27%. Met lithografiemachines heeft de chipmachinefabrikant volgens Theodoor Gllissen gat geslagen met concurrenten als Nikon en Canon dat voorlopig niet zal worden gedicht.

Daarnaast verwachten de analisten ook veel van de nieuwe EUV-machines, die naar verwachting eind dit jaar op de markt verschijnen. Doordat de koers van ASML over de afgelopen maanden is gedaald, ziet Theodoor Gilissen een ideaal instapmoment.

Andere favorieten

Naast deze aandelen behoren tevens de volgende aandelen tot de favorieten van Theodoor Gilissen:

  • Aegon
  • Ahold
  • AkzoNobel
  • ArcelorMittal
  • DSM
  • Philips
  • Royal Dutch Royal Dutch Shell

    Andere aandelen die volgens de analisten koopwaardig zijn, zijn Arcadis , BAM , Galapagos , Ten Cate en Unilever .

    Angst voor winstwaarschuwing

    Tegelijkertijd heeft Theodoor Gilissen zijn advies voor Air France-KLM - Air France-KLM verlaagd van ‘aanbevolen’ naar ‘niet aanbevolen’. De analisten vrezen dat de luchtvaartmaatschappij in navolging van Lufthansa eveneens met een winstwaarschuwing zal komen. Theodoor Gilissen hanteert voor Air France-KLM - Air France-KLM een koersdoel van 10 euro.