ProSiebenSat.1 geliefde televisiemaatschappij

De Franse zakenbank Exane BNP Paribas stelt dat Europese televisiemaatschappijen er redelijk voor staan, maar dat afgewacht moet worden hoe de reclame-inkomsten in het afgelopen kwartaal zijn uitgevallen in de verschillende landen waar zij actief zijn. Vooralsnog geeft Exane BNP Paribas daarbij de voorkeur aan ProSiebenSat.1 boven RTL Group.

Exane BNP Paribas verwacht dat Europese televisiemaatschappijen een aardig tweede kwartaal achter de rug hebben, waarin de reclame-inkomsten wel slechts in geringe mate zijn toegenomen.

Daarbij plaatsen de analisten wel de kanttekening dat er lokale verschillen zijn. Zo rekenen zij erop dat de reclame-inkomsten in het Verenigd Koninkrijk hoger uit zullen vallen dan verwacht, terwijl de inkomsten uit Duitsland positief zullen zijn. Daarentegen verwacht Exane BNP Paribas voor Italië, Frankrijk en Scandinavië zwakke resultaten.

Voor de tweede helft van dit jaar rekent de Franse zakenbank verder op aanhoudend sterke reclame-inkomsten voor met name de Duitse tv-kanalen.

Koersdoel verlaagd

Naar aanleiding van deze analyse heeft Exane BNP Paribas besloten om het koersdoel voor RTL Group te verlagen met 1 euro tot 80 euro. Daarbij hanteren de analisten een ‘neutral-advies’.

Voor ProSiebenSat.1 is het koersdoel door Exane BNP Paribas gehandhaafd op 38,50 euro. Daarbij blijven de analisten met een ‘outperform-advies’ positief over het aandeel.

Consensus

Op basis van de consensus blijkt dat de mening van Exane BNP Paribas gedeeld wordt door andere analisten. Van de Europese televisiemaatschappijen wordt ProSiebenSat.1 het meest gewaardeerd. Voor het aandeel staan 12 koop, 6 houd- en 2 verkoopadviezen uit.

RTL Group staat er minder goed voor. Weliswaar is er voor het aandeel slechts 1 verkoopadvies afgegeven, daartegenover staan 9 houd- en 7 koopadviezen.

Kijkende naar de koers-winstverhouding is RTL Group met een k/w van 19,8 wel goedkoper gewaardeerd dan ProSiebenSat.1 , waarvoor de k/w 24 bedraagt.