Uiteenlopende rendementen Europese bouwsector

De forse koersdreunen voor de bouwbedrijven BAM en Ballast Nedam zijn niet uniek in de sector zo zien we. Diverse Poolse en Duitse bouwbedrijven hebben dito koersverliezen gezien. De onderstaande tabel toont de in Europa verhandelde bouwaandelen aflopend gesorteerd op hun rendementen over de afgelopen 12 maanden.

Europese bouwsector aandelenrendementen

rendementen bouwaandelen, bouwsector

Te zien is dat het vooral de Poolse bouwbedrijven zijn die in de afgelopen 12 maanden forse koersverliezen te verduren hebben gehad. Omdat het gros van de vermelde aandelen smallcaps zijn worden deze amper tot niet door analisten gevolgd. Om deze reden zijn er dan ook geen taxaties van de resultaten per aandeel en daarom geen koers/winst-verhoudingen vermeld in de tabel k/w.

Winnaars zijn er uiteraard ook te vinden in de sector. Het Spaanse Abengoa noteert hier met een plus van ruim 125 procent in de afgelopen maanden stevig aan kop. Andere harde stijgers zijn het Poolse Betomax en het Griekse Athena. Het Nederlandse Arcadis noteert in de middenmoot van de winnaars met een plus van ruim 48 procent.

Te zien is dat lang niet alle bouwbedrijven dividenden uitkeren.