Analisten gaan uit van recordjaar voor Home Depot

Morgen komt het Amerikaanse bedrijf Home Depot met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Op basis van de analistenverwachtingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 94,18 miljard dollar. De omzet zou volgens de verwachtingen van de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 88,52 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Home Depot in beeld plus taxaties 2016

financiele analyse

De analisten gaan voor 2016 uit van een recordnettowinst van een 7,83 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 6,35 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 22,52 uit.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2,81 dollar. Home Depot 's dividendrendement komt hiermee uit op 1,97 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de algemene detailhandelsbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 1,64 procent op.

Laatste koersdoelen rond de 145 dollar

Het aandeel Home Depot wordt door 3 analisten gevolgd (alleen op basis van fundamentele bedrijfsanalyse). Het gemiddelde koersdoel (fair value) staat op 145 dollar. Dit is zo'n 2 procent meer dan de huidige koers van 143 dollar.

De laatste 3 adviezen voor algemene detailhandel zijn afkomstig van Beleggers Belangen Oppenheimer & Co en Barclays

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Home Depot 's marktkapitalisatie 186,9 miljard dollar.

Het aandeel sloot vrijdag op 143 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.