Extreem dividendrendement Pearson

Fors dividend Pearson

Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Pearson nu één van de hoogste dividendrendementen van de Engelse beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 52 GBp. Het dividendrendement van Pearson ligt hiermee op 8,2 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de uitgeverijen levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 2,38 procent op.

Dividendrendementen Pearson

Morgen presenteert het Engelse bedrijf Pearson haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 4,43 miljard GBp. Dit is licht minder dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 4,47 miljard GBp verdiende.

Historische omzetten en resultaten Pearson in beeld plus taxaties 2016

historische koersen

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 462 miljoen GBp. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 57 GBp verwacht. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 11,13.

Laatste taxaties rond de 540 GBp

Het aandeel Pearson wordt door 16 fundamentele analisten gevolgd. Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 680,67 GBp. Dit is circa 7 procent meer dan de huidige beurskoers van 634,5 GBp.

Berenberg, Barclays en Morgan Stanley gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen op de beurs(zen) bedraagt Pearson 's marktkapitalisatie 515,65 miljard GBp.

Om 10.47 staat het aandeel 0,24 procent hoger op 634,5 GBp.

Historische beurskoersen Pearson

historische koersen pearson

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.