Google-genie gaat voor Amazon werken

Babak Parviz, de Iraanse-Amerikaan die Alphabet Glass ontwikkelde en het Alphabet X-labo leidt, gaat voor Amazon.com werken. Wat hij daar precies gaat doen is niet bekend.

De overstap bewijst nog maar eens hoe de top techbedrijven in een strijd om talent zijn gewikkeld, die hen kan helpen de volgende doorbraak op technologisch vlak te realiseren. Parviz is de man die naast Glass ook de slimme contactlens ontwikkelde om de bloedglucosespiegel van diabetici te meten. Eerder deze week nog kondigden Alphabet en Novartis een partnerschap aan om die lenzen te gaan commercialiseren.

Babak parviz

Parviz maakt dus deel uit van de beperkte groep van hoogintelligente techgenieën die de wereld revolutioneren, zegt Sucharita Mulpuru van Forrester Research: "Waar deze mensen toe in staat zijn en waar ze mee bezig zijn weten we niet, omdat het nog niet bestaat. Het zijn zaken die de wereld nog nooit heeft gezien"

Alphabet heeft de voorbije jaren tal van zaken ontwikkeld die een grote impact op ons bestaan zullen hebben, waaronder Glass, zelfrijdende wagens, maar ook robotica en artificiële intelligentie. Amazon.com kondigde recent plannen aan om pakjes bij de klant te brengen via drones, minuten na hun bestelling.

Bron: Express.be