Add Value stapt in Vopak, breidt uit in ASMI, BE Semi en Flow Traders

In hun nieuwste maandbericht over de maand september geven Willem Burgers en Hilco Wiersma, fondsbeheerders van Add Value Fund, een uitgebreide analyse van de recente ontwikkelingen rond een aantal Nederlandse small- en midcapaandelen in de Add Value Fund-portefeuille. Het was de maand waarin de Fed nog geen rentestap durfde te nemen en Volkswagen veel stof deed opwaaien. De fondsbeheerders zoomen deze keer in hun maandbericht nader in op hun deelnemingen in BE Semiconductor Industries, Nedap , Brunel , Accell , Aalberts Industries, en Acomo . Opnieuw stonden de koersen van BE Semiconductor Industries ( BE Semiconductor ) en ASM International ( ASM International ) onder druk. Besi kwam met een omzetwaarschuwing, maar kondigde ook een aandeleninkoopprogramma aan. De halfgeleidersector is extra gevoelig voor schommelingen op de korte termijn in de marktvraag.

Daarnaast hebben veel beleggers eerdere koerswinsten versneld gerealiseerd. Desondanks zien Burgers en Wiersma onverminderd een uiterst positief beleggingsperspectief op middellange termijn lonken. Daarom hebben zij opnieuw hun posities in BE Semiconductor en ASM International uitgebreid.

Willemburgers
Willem Burgers

Ook is de positie in Flow Traders verder uitgebouwd en is er nu een belang genomen in Vopak , na de koersdaling van 25% in drie maanden tijd. Tegen de huidige beurskoers achten Burgers en Wiersma het aandeel Vopak zeer aantrekkelijk gewaardeerd. Daartegenover staat dat de positie in Koninklijke TenCate is verkleind.

Nedap lijkt aan de vooravond van een periode van groei te staan. Omdat de afronding van de herinrichting van de supply chain zeker nog in de tweede helft van dit jaar van invloed zal zijn op de winstgevendheid van Nedap , gaat Add Value Fund vooralsnog uit van een bescheiden stijging van de winst per aandeel. Voor de jaren 2016 en verder komen aanzienlijk hogere resultaten in beeld, waarbij vooral een stijgende top line (omzetgroei!) bepalend zal zijn voor de mate van groei.

Brunel rapporteerde enigszins tegenvallende halfjaarcijfers. De omzet viel 4% en de EBIT 34% lager uit. Volgens de top van het bedrijf is het een tegenvaller op het eerste gezicht, maar staat het bedrijf in de startblokken voor een herstel in de tweede helft van het jaar.