Add Value sluit overname Lucas Bols niet uit

Willemburgers
Willem Burgers

Het was een slechte start van het nieuwe aandelenjaar. De AEX -index verloor in januari 2,4%, de Amsterdam Midkap 5,1% en de Amsterdam SmallCap Index daalde 7,7%. Het Add Value Fund wist de daling van de intrinsieke waarde per aandeel te beperken tot onder de 4% (3,93%). In hun nieuwste maandbericht over de maand januari geven Willem Burgers en Hilco Wiersma, fondsbeheerders van Add Value Fund, een uitgebreide analyse van de recente ontwikkelingen rond een aantal Nederlandse small- en midcapaandelen.

Ondanks de huidige turbulentie op de financiële markten kijken de fondsbeheerders met vertrouwen uit naar de (definitieve) jaarcijfers en de middellange vooruitzichten van de 15 participaties. In deze maandbrief wordt uitgebreid ingegaan op de laatste ontwikkelingen rond Nedap , Aalberts industries, Flow Traders, Accell Group, Besi, ASM International en Lucas Bols.

Wind in de zeilen voor Flow Traders

Hilcowiersma
Hilco Wiersma

De afgelopen maand presteerde Flow Traders bovengemiddeld in de portefeuille. Flow Traders zal waarschijnlijk geprofiteerd hebben van de wereldwijde koersvolatiliteit en de recordinstroom van ETF ’s in Europa. Uit onderzoek van Morningstar blijkt dat de markt voor ETF ’s sterk groeit, 2015 brak alle records.

Eind 2015 stond het beheerd vermogen op 467 miljard euro, bijna een kwart meer dan een jaar eerder. Als de groei doorzet, zal het beheerd vermogen in 2020 de grens van 1.000 miljard euro passeren, voorspelt Morningstar. Flow Traders profiteert bij uitstek van deze ontwikkeling als liquiditeitsverschaffer in ETF ’s en ETP’s.

Beperkte impact fraude op winst Accell

Accell Group meldde dat in 2015 een solide omzet- en winstgroei is gerealiseerd. Helaas werd de fietsenproducent zeer recent geconfronteerd met fraude in de eigen Aziatische organisatie, waarvan de schade maximaal 4 miljoen euro zal bedragen. Accell is niet verzekerd tegen dit soort schade en is mede afhankelijk van de mogelijkheden voor terugvordering om het verlies te beperken.

Omdat de resultaten over het tweede halfjaar 2015 beter zijn dan eerder verwacht, handhaaft Accell de eerdere prognose van een stijging van de nettowinst in het tweede halfjaar 2015 ten opzichte van dezelfde periode in 2014, ondanks de geraamde schade van de diefstal. Het effect van de schade uit Taiwan blijft beperkt tot 0,16 euro per aandeel.

Nolet verhoogt belang in Lucas Bols - toch overname op komst?

Nolet Holding heeft haar strategische belang in Lucas Bols verhoogd met circa 4%, van 21 naar 25%. Het is opvallend dat relatief kort na het kopen van het 17%-belang van AAC Capital de investeringsmaatschappij van de familie Nolet haar belang weer uitbreidt. Nolet ziet haar deelneming in Lucas Bols als een interessante investering voor de lange termijn.

Ondanks dat de familie wederom aangeeft geen intentie te hebben om een bod te doen op alle uitstaande aandelen Lucas Bols sluiten de fondsbeheerders een volledige overname niet uit.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.