Add Value: BESI slaat met convertible twee vliegen in een klap

BE Semiconductor Industries maakt samen met ASM International 19% van de totale portefeuille van het Add Value Fund uit. Het gaf - enigszins verrassend - een convertible uit, terwijl ook een nieuw aandeleninkoopprogramma werd opgestart. De opbrengst is bedoeld voor de verwezenlijking van een drietal doelstellingen. Allereerst de verdere ontwikkeling van de volgende generatie Advanced Packaging technologie.

Daarnaast de verdere expansie van de Aziatische productiefaciliteiten en tenslotte voor de aanwending van ‘algemeen zakelijke doeleinden’, zoals schuldreductie, overnames en inkoop van eigen aandelen. Door de uitgifte creëert Besi een nagenoeg optimale financiële flexibiliteit voor de middellange termijn.

Het bedrijf slaat twee vliegen in een klap. De financiering voor de komende jaren, inclusief de mogelijkheid voor een middelgrote acquisitie en er ontstaat de mogelijkheid voor een substantieel boekwinst op de ingekochte aandelen die niet ingetrokken worden zo stellen de analisten van Add Value Fund.