Griekenland denkt aan extra belastingen

Denkt Griekenland aan de heffing van een eventuele uitzonderingsbelasting op de rijkste families van het land? Dat blijkt alvast uit een aantal suggesties die door het Duitse magazine Bild werden vermeld.

Opgemerkt wordt dat een speciale heffing op de vijfhonderd rijkste families van Griekenland een onderdeel zou kunnen vormen van een nieuwe reeks maatregelen die de Griekse regering zou willen voorleggen aan de Europese ministers van financiën.

De maatregelen zouden moeten helpen om een oplossing te vinden voor de zware impasse waarin de besprekingen tussen Griekenland en de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) over verdere financiële hulp aan het land terecht is gekomen.

Bankkaarten

Er zou ook volgens het Duitse magazine ook gedacht kunnen worden aan een bijkomende heffing op salarissen die boven de grens van 30.000 euro per jaar zouden uitkomen. Ook luxegoederen, zoals auto’s uit de hogere prijscategorieën, zouden mogelijk aan een bijzondere belasting worden onderworpen. Ook zou er volgens Bild eventueel een heffing kunnen komen op luxereizen naar de Griekse eilanden.

Tevens zouden de Griekse burgers worden verplicht om bij betalingen van bedragen boven 70 euro gebruik te maken van bankkaarten, zodat er altijd een spoor van de transacties zou kunnen worden teruggevonden.

De Griekse regering onder leiding van de linkse premier Alexis Tsipras onderhandelt al sinds begin dit jaar met zijn internationale crediteuren over een verdere financiële ondersteuning. Voorwaarde voor een laatste tranche van hulpkredieten ten belope van een bedrag van 7,2 miljard euro is echter een brede lijst Griekse hervormingen.

Bron: Express.be