Comgest: Focus op duurzame winstgroei betaalt zich uit

Comgest meent dat de economische groei zwak zal blijven. De afgelopen 12 maanden is de situatie verslechterd als gevolg van een vertraging in de groei van de wereldhandel, een verzwakking in de opkomende markten en strengere financiële voorwaarden in de VS in combinatie met het verdwijnen van de uitgestelde vraag die was ontstaan tijdens de recessie.

In een dergelijke omgeving van zwakke groei moet volgens Comgest de nadruk bij de selectie van aandelen op duurzame winstgroei liggen. Wolfgang Fickus, lid van het beleggingscomité van Comgest, gaat in een investment letter in op de selectie van wereldwijde groeiaandelen door Comgest.

Op zoek naar stabiele winstgroei

Aangezien de wereldeconomie een zwakke groei vertoont, is de focus op bedrijven met een stabiele winstgroei van het grootse belang om een goed (relatief) rendement te kunnen leveren. Comgest gaat dan ook uiterst selectief te werk en stelt vol overtuiging een portefeuille met kwalitatieve groeiaandelen samen van bedrijven met een robuust businessmodel, die de potentie hebben om op de lange termijn winstgroei te laten zien.

Deze bedrijven zijn relatief ongevoelig voor het economische klimaat doordat zij actief zijn op groeiende deelmarkten en/of bepaalde competitieve voordelen bezitten. De bedrijven in de Global Equity portefeuilles hebben in de afgelopen drie jaar in een zwakke economische omgeving een dubbelcijferige winstgroei laten zien. Comgest heeft met haar Global Equity portfeuilles de MSCI AC World index de afgelopen 1, 3 en 5 jaar ruim verslagen.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.