Aberdeen: Yields zwalken door gebrek aan politiek leiderschap

De yield op Britse staatspapier is onder de psychologische grens van 1% gezakt. “Dat is gezien de omstandigheden ook niet verwonderlijk “, zegt Hickmore. “Om de markten de juiste weg te wijzen ontbreekt het in Groot-Brittannië momenteel domweg aan politiek leiderschap. De ontstane volatiliteit en de vlucht naar veilige havens zal dan ook langere tijd aanhouden. Beleggers die de yield naar beneden drijven moeten eerst tot het besef komen dat de inflatie in het VK zal stijgen en de groei afneemt.

Inflatie zal de yields omhoog duwen, terwijl lagere groei ze juist omlaag drukt. Tot beleggers het juiste evenwichtspunt hebben gevonden, blijven de markten wipwappen.”

Hickmore verwacht dat de inflatie in de herfst uit zal komen tussen de 2 en 3%. “Als de groei daalt naar 0% of misschien wel naar -1%, dan zullen de Britse tienjaars staatsleningen waarschijnlijk uitkomen op 1%. Maar als je de extra volatiliteit meerekent die het gevolg is van het gebrek aan politiek leiderschap dan is een yield van 0,75% niet ondenkbaar.”

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.