CYNK gaat skyhigh

De aandelenkoers van een bedrijf, waarvan niemand weet of het echt bestaat, is sinds 17 juni met 25.000% de hoogte ingeschoten en dat is geen typefout. Het was het financieel dat de bal aan het rollen bracht.

Extreme waardering in no time

Noteerde het technologiebedrijf> CYNK op die datum nog aan 0,1 dollar per aandeel dan was dat woensdag ruim 14,7 dollar. Tegen de huidige waardering heeft het bedrijf een beurskapitalisering van 4,29 miljard dollar. De website van het bedrijf is introbiz.com, dat onder ‘About us’ aankondigt een sociale marktplaats te willen zijn waar mensen beroemdheden, bedrijfsleiders en getalenteerde IT-professionals kunnen benaderen.’ Een Facebook voor beroemdheden, zeg maar.

OTC handel

De aandelen worden verhandeld via een ongereglementeerde beurs en het bedrijf is dus niet onderworpen aan de regels die op de New York Stock Exchange of Nasdaq gelden. Nader onderzoek leert dat CYNK in Belize is gedomicileerd en in de Amerikaanse staat Nevada is geregistreerd als een dataverwerkings- en voorbereidingsbedrijf.

Uit gegevens van Yahoo! Finance blijkt dat het bedrijf geen omzet heeft gerapporteerd voor de jaren 2012 en 2013. Het operationeel verlies voor 2013 zou 1,5 miljoen dollar bedragen. Verder staat in het laatste financiële rapport van CYNK te lezen (datum: november 2013) dat het bedrijf geen activa heeft, tegen het einde van het volgende kwartaal zijn website zal lanceren en over 1 (één) werknemer beschikt.

De voorzitter van het bedrijf, ene Marlon Luis Sanchez, staat daarnaast ook nog eens vermeld als CEO, CFO, hoofd boekhouding, secretaris, schatbewaarder en directeur. Volgens Bloomberg bezit Sanchez 210 miljoen aandelen in het bedrijf. Analisten en media die zich vragen stelden over het bedrijf en telefonisch contact opnamen kregen geen antwoord.

Bron: Express.be