Euronext start met opties op 6 midcaps

Euronext lanceert vandaag Spotlight Opties op zes ondernemingen die genoteerd zijn aan de Amsterdamse beurs: Telegraaf NV, Sligro Food Group NV, Exact Holding NV, Accell Group NV, Altice SA en BE Semiconductor Industries NV.

Meerdere partijen betrokken

Door middel van Spotlight Options wordt meer zichtbaarheid gegeven aan de onderliggende waarden zoals middelgrote en kleine ondernemingen en nieuwe noteringen, met behulp van een unieke combinatie van ondersteuning door liquiditeitsverschaffers enerzijds en promotie en educatie door Sponsoring Brokers anderzijds.

Het nieuwe segment voor Spotlight Options op de Amsterdamse en Brusselse derivatenmarkt van Euronext richt zich op de ontwikkeling van nieuwe optieklasses, die geïntroduceerd worden op basis van vraag uit de markt. De opties hebben korte looptijden van 1, 2 en 3 maanden. De liquiditeit in deze optieklasses wordt ondersteund door Susquehanna.

De lancering van Spotlight Opties biedt aanvullende beleggings- en handelsmogelijkheden in middelgrote en kleine ondernemingen en recente beursnoteringen. In een tweede fase zal Euronext het segment uitbreiden met Spotlight Opties op onderliggende waarden uit andere regio's en beleggingscategorieën. Ook op Euronext Brussel worden op 15 juli vijf Spotlight Opties geïntroduceerd.

gongslag euronext

De introductie werd vandaag gevierd met een speciale gong ceremonie bij Euronext Amsterdam in aanwezigheid van prominente vertegenwoordigers van de genoteerde bedrijven.