Standard & Poor’s ziet geleidelijk herstel Belgische economie

Kredietbeoordelaar Standard & Poor’s ( S&P ) heeft de kredietwaardigheid van België op het niveau AA/A-1+ behouden. Aan de rating worden ook stabiele vooruitzichten gekoppeld.

Het ratingbureau zegt in zijn evaluatie uit te gaan van een geleidelijk breed herstel van de Belgische economie en een financiële stabiliteit. Tevens wordt verwezen naar de plannen van de Belgische regering om de concurrentiekracht te verbeteren met ingrepen in de arbeidsmarkt, pensioenen, fiscaliteit en sociale zekerheid.

Standard & Poor’s noemt ook het samenvallen van de verkiezingen op federaal en regionaal niveau een gelegenheid om de plannen met succes door te drukken.

Er wordt wel benadrukt dat het succes grotendeels afhankelijk is van de medewerking van de lagere beleidsniveaus. De kredietbeoordelaar waarschuwt tevens voor de beperkte fiscale flexibiliteit als gevolg van de hoge schuldgraad van de overheid en de hoge belastingdruk. Volgens de regering geeft het rapport blijk van een groot vertrouwen in België.

Bron: Express.be