Standard Life Investments: Taiwan 2.0 biedt aantrekkelijke kansen voor beleggers

Voor veel beleggers heeft Taiwan afgedaan als sweatshop, een bedenkelijke productieplaats van goedkope technologie. Maar die tijden zijn allang voorbij, stelt Matthew Williams Cos. , fondsbeheerder bij Standard Life Investments. Het land heeft een forse inhaalslag achter de rug en heeft innovatieve bedrijven binnen de grenzen die vooroplopen in technologische ontwikkelingen.

Matthewwilliams
Matthew Williams Cos.

Williams Cos. ziet aantrekkelijke bedrijven in Taiwan, die ondergewaardeerd zijn omdat beleggers het land nog steeds door de bril van het verleden bekijken. Hij voorspelt jaren van structurele groei in een aantal sectoren waarin Taiwanese bedrijven trendsetters zijn. Het land loopt bijvoorbeeld voorop in innovatieve draagbare technologieën, ultra-high definition TV’s, maar kan ook profiteren van de stijgende vraag naar smartphones in Azië.

Op een aantal terreinen loopt het land nog structureel achter, zoals in e-commerce en logistieke infrastructuur. De grootste belemmering was het beperkte productaanbod. Maar ook op die terreinen signaleert Williams Cos. bedrijven die kunnen profiteren van de inhaalslag die gaande is in Taiwan.

Technologie speelt nog steeds een dominantie rol op de Taiwanese markt, maar dit sluit niet het dat het land een aantrekkelijk rendement kan bieden. Integendeel: Taiwan is allang niet meer een ’low-value sweatshop’, zoals velen geloven.