Beleggers moeten niet-gereguleerde markten absoluut mijden

Ondanks alle euforie over de mogelijkheden van de opkomende markten en de daarbij gekoppelde diversificatievoordelen raadt Steven Faber van vermogensbeheerder Capital at Work deze markten absoluut af. Het is in de ogen van Faber nog veel te vroeg om optimistisch te zijn om te mogen spreken van een ‘level playing field’.

Hiermee bedoelt Faber dat het nu nog steeds appels met peren vergelijken is en dat alleen de Amerikaanse en Europese bedrijven adequaat te beoordelen zijn. Hij duidt hiermee op de diffuse rapporteringsmethodieken en onduidelijke waarderingsmaatstaven in het gros van de zones buiten de VS en Europa.

Beleggers moeten bottom-up in de VS en Europa beleggen

Faber duidt op de focus voor bedrijven met relatief hoge kasstromen en gezonde solvabiliteitsratio’s. Daarnaast raadt Faber ook aan om bedrijven te kopen die hun omzetten ook behoorlijk geografisch gespreid behalen.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.