NIBC Markets presenteert Top Picks 2017

"Vanuit een macro perspectief blijven we voorzichtig" zo stelt NIBC. Wereldwijd is de verwachting weliswaar dat de economie zal groeien met 2 a 3%. De analisten zien echter een groot risico in China, waar de groeiende schuldenberg een probleem begint te worden. Ook in de Eurozone, ondanks redelijk goede vooruitzichten, zien we weer toenemend risico’s. De Franse verkiezingen kunnen tot verdere verdeeldheid leiden en na de Brexit zou het zo maar kunnen dat meer landen de muntunie willen verlaten.

In de VS kunnen hogere lonen leiden tot consument gedreven economische groei, terwijl de politieke onzekerheid groot is.

Niettemin staat het bedrijfsleven er goed voor. De verwachting is dat de winstgroei, kijkend naar de verwachtingen van analisten van winst per aandeel voor de belangrijkste indices, in de VS over 2017 circa 11% zal bedragen en in Europa wordt een winstgroei van circa 7% verwacht. In Nederland bedraagt deze zelfs meer dan 12%.

Voor 2017 heeft NIBC aandelen gekozen die sterk profiteren van wereldwijde trends, die sterk gericht zijn op Europa of voor aandelen die herstelpotentieel hebben. NIBC heeft haar Top Picks niet in categorieën ingedeeld, maar gewoon onze beste 7 ideeën geselecteerd.

NIBC's Top Picks over de eerste helft van 2017 zijn:

  • Accell Verder versnellende E-bikes
  • Boskalis Potentieel in aandeelhoudersbeloning en strategie update
  • Corbion Wind weer in de rug, groeiend groen imago
  • Kendrion Dé verbinding tussen elektriciteit en beweging
  • Nedap Op naar een sterkere omzetgroei in 2017
  • SBM Offshore het dieptepunt voorbij
  • Tom Tom Het jaar van de waarheid

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.