Continental op Europese favorietenlijst Citigroup

De wereldwijde autoproductie zal naar verwachting in 2014 met circa 3% stijgen, wat bij de meeste Europese fabrikanten zal leiden tot hogere marges. Citigroup wijst daarbij niet alleen op de autoproducenten, maar ook op bandenfabrikanten Continental en Michelin , waarbij de Duitsers op de favorietenlijst staan van de Amerikaanse zakenbank.

Citigroup stelt dat zij momenteel de voorkeur geven aan toeleverancier van de auto-industrie, omdat ze door een stijgend aandeel in de apparatuur van voertuigen het beste bedrijfsmodel hebben. Daarbij geven de analisten de voorkeur aan bandenleveranciers, aangezien die de ‘preferred suppliers’ voor de sector zijn.

Zodoende zijn de analisten dan ook positief over zowel Continental als Michelin , waar Citigroup voor beide aandelen een koopadvies heeft uitstaan. Michelin kan door zijn goede positie als bandenleverancier volgens de analisten de ontwikkeling van de grondstofkosten goed opvangen. Citigroup hanteert voor het aandeel een koersdoel van 96 euro.

Continental wordt door de analisten gezien als een technologieleider met sterke groeivooruitzichten, die volgens hen meer als een producent van kapitaalgoederen zou moeten worden beoordeeld. Continental behoort zodoende voor Citigroup tot de ‘Top Pick’ binnen de sector en het aandeel staat op de ‘Citi Focust List Europe. Hierbij hanteren de analisten een koersdoel van 210 euro.

Continental favoriet

Niet alleen bij Citigroup is Continental geliefd als gekeken wordt naar de consensus. Voor het aandeel staan geen verkoopadviezen uit, terwijl er wel 11 houd- en 13 koopadviezen zijn afgegeven.

Hiermee geven analisten licht de voorkeur aan Continental boven Michelin . Voor de Franse bandenproducent staan 11 koop-, 2 houd- en 2 verkoopadviezen uit.

Verder zien analisten gemiddeld voor beide aandelen nog voldoende opwaarts potentieel. Met een gemiddeld koersdoel van 183,26 euro rekenen zij voor Continental op een rendement van 8,2%, terwijl voor Michelin het gemiddeld koersdoel 96,20 euro bedraagt en daarmee het opwaarts potentieel uitkomt op 7,5%.