Hogere taxaties Gemalto

Gemalto heeft een goed eerste kwartaal achter de rug, waarbij het de omzet flink zag groeien. Daarnaast zijn er een aantal interessante groeimarkten die het bedrijf aan het betreden is. Analisten hebben daarom recent hun taxaties voor het aandeel verhoogd, maar vinden desondanks gemiddeld genomen wel dat de koers te ver is opgelopen.

Gemalto maakte op 29 april bekend dat over het eerste kwartaal de opbrengsten op jaarbasis zijn gestegen met 29% tot 686 miljoen euro. Wanneer rekening wordt gehouden met constante wisselkoersen, zou de stijging zijn uitgekomen op 19%.

De omzetgroei werd in alle onderdelen gerealiseerd, maar Gemalto is zelf vooral te spreken over de resultaten bij de divisie Payment & Identity. Hier steeg de omzet op jaarbasis met 35% tot 369 miljoen euro. Bij de divisie Mobile, waar Gemalto zelf goede groeikansen voor ziet, steeg de omzet in dezelfde periode met 7% tot 316 miljoen euro.

Rabo verhoogt koersdoel Gemalto

Rabo Securities heeft op 4 mei zijn koersdoel voor Gemalto verhoogd met 10 euro tot 75 euro. De analisten stellen vast dat er in het eerste kwartaal sprake is geweest van een versnelling van de omzetgroei. Daarbij wordt de autonome omzetgroei voor dit jaar ondersteund door onder meer een lichte groei in SIM-kaarten en snellere groei in beveiligde transacties.

Wel blijft het advies van Rabo Securities voor Gemalto staan op ‘hold’. De analisten vinden namelijk de doelstelling voor 2017 te ambitieus, terwijl de vrije kasstroom mager is gezien het hoge werkkapitaal.

Meer forse koersdoelverhogingen

Ook andere zakenbanken hebben begin deze maand hun koersdoel voor Gemalto aanzienlijk verhoogd.

Zo stelde Credit Suisse op 1 mei zijn koersdoel voor het bedrijf bij van 50 euro naar 65 euro, maar is het advies blijven staan op ‘verkopen’. Deutsche Bank verhoogde dezelfde dag zijn koersdoel voor Gemalto met 4 euro tot 77 euro, waarbij het advies ‘houden’ luidt.

Gemalto te fors opgelopen

De consensus voor Gemalto is licht positief. Momenteel staan er 3 verkoop-, 5 houd- en 9 koopadviezen uit. Kijkende naar de adviezen die onlangs zijn afgegeven, mag geconcludeerd worden dat analisten behoudender zijn geworden over Gemalto .

De koersdoelen die recent zijn afgegeven liggen echter allen onder de huidige koers van het aandeel. Dit geeft aan dat analisten vinden dat Gemalto te fors is gewaardeerd. De koers staat ten opzichte van begin dit jaar inmiddels 17,7% hoger.

Gemiddeld hanteren analisten een koersdoel van 78,89 euro, waarmee zij een negatief rendement verwachten van 5,8%.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V..
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.