Analisten tevreden over Wessanen

Wessanen zag over het afgelopen kwartaal de resultaten sterk verbeteren en heeft daarmee een goed 2015 achter de rug. Dit heeft KBC Securities voldoende handvatten gegeven om het aandeel op zijn favorietenlijst te plaatsen, waarbij de analisten verwachten dat het bedrijf een interessant overnamedoelwit is geworden.

Koninklijke Wessanen zag over heel 2015 de vergelijkbare omzet op jaarbasis stijgen met 21,6% tot 523 miljoen euro. Op autonome basis nam de omzet toe met 9,4%. Uiteindelijk resulteerde dit in een stijging van het genormaliseerde bedrijfsresultaat voor rente en belasting (EBITE) over heel 2015 van 47% tot 34,7 miljoen euro. De nettowinst kwam wel 17,7% lager uit op 37,3 miljoen euro, wat het gevolg was van een fors lager resultaat uit niet voortgezette activiteiten.

Voor 2016 is Wessanen ook hoopgevend en heeft het voorgesteld om over 2015 een dividend per aandeel uit te keren van 11 eurocent.

Fors beter dan verwacht

Rabobank stelt vast dat de resultaten van Wessanen over het vierde kwartaal fors beter waren dan verwacht. Analist Karel Zoete rekende voor het vierde kwartaal op een autonome groei van 7,5%, terwijl deze uitkwam op 13,1%.

Verder is de analist positief over de vrije kasstroom van Wessanen, al wijst hij er wel op dat het werkkapitaal van het bedrijf op jaarbasis is toegenomen. Voor 2016 rekent Zoete op een autonome omzetgroei van 7% en een toename van het bedrijfsresultaat van 17%.

Mede daarom heeft de Rabobank het ‘buy-advies’ voor Wessanen gehandhaafd en rekent analist Zoete erop dat hij zijn taxaties voor 2016 met 3-5% gaat verhogen.

Op favorietenlijst gezet

KBC Securities heeft op 19 februari zijn advies voor Wessanen momenteel 15% onder het sectorgemiddelde ligt, waardoor het aandeel aantrekkelijk is. KBC Securities heeft het koersdoel gehandhaafd op 11 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.