Analisten gaan uit van recordjaar voor Clorox

Morgen presenteert het Amerikaanse Clorox haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Gezien de de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over 2017 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 5,97 miljard dollar. De totale omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 5,76 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Clorox in beeld plus taxaties 2017

financiele analyse

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 697 miljoen dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de meeste analisten een winst per aandeel van 5,31 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 25,07 uit.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 3,24 dollar verwacht. Het dividendrendement van Clorox ligt hiermee op 2,43 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de chemiesector ligt op een magere 0,94 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Clorox 's marktkapitalisatie 17,12 miljard dollar.

Het aandeel sloot dinsdag op 133,13 dollar.

Historische beurskoersen Clorox

financiele analyse clorox

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.