Analisten: Salesforce.com op stoom voor recordomzet

Morgen opent het Amerikaanse Salesforce.com haar boeken over het afgelopen kwartaal. Op basis van de taxaties van de meeste analisten zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Salesforce.com over dit jaar komt uit op 10,4 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 8,39 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Salesforce.com in beeld plus taxaties 2017

historische koersen

De analisten gaan voor 2017 uit van een recordnettowinst van een 965 miljoen dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 1,32 dollar over. De koers/winstverhouding komt hiermee op een heel forse 81,5 te liggen.

Dividendbetalingen door Salesforce.com worden niet verwacht. Gemiddeld levert een aandeel in de softwarebedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,15 procent op.

Salesforce.com 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 72,18 miljard dollar.

Het aandeel sloot vrijdag op 107,58 dollar.

Historische beurskoersen Salesforce.com

historische koersen salesforce.com

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.