RoodMicrotec en Totech gaan gezamenlijk Long Term Storage diensten aanbieden

Deventer, 10 oktober 2019 - RoodMicrotec N.V., de toonaangevende onafhankelijke onderneming op het gebied van halfgeleiders en  ondersteunende diensten, kondigt vandaag de samenwerking aan met Totech Europe B.V., een Nederlands bedrijf en wereldleider op het gebied van luchtvochtigheids- en opslagoplossingen onder hun handelsmerk Super Dry Totech.

In het kader van de samenwerkingsovereenkomst zullen de partijen langdurige opslag en gerelateerde kwaliteitstesten van halfgeleidercomponenten aanbieden. De samenwerking is gebaseerd op de sterke punten van de twee bedrijven en beide partijen zullen hier ten volle van profiteren. Totech verzorgt de langdurige opslag van materialen en componenten in hun faciliteiten in Zwolle, Nederland. RoodMicrotec zal elektrische tests en fysieke analyses van halfgeleidercomponenten uitvoeren voorafgaand aan de opslag, alsmede periodieke kwaliteitsbewaking tijdens de opslag en vóór het terugsturen van componenten naar de klant.

Jan de Koning Gans, Managing Director van RoodMicrotec GmbH, zegt: "Er is duidelijk een groeiende behoefte aan langdurige opslagdiensten voor halfgeleidercomponenten in verschillende markten. Het opslaan van componenten voor een groter aantal jaren is een belangrijk onderdeel van zgn. Obsolescence Management strategieën. Totech is marktleider in kostenefficiënte langetermijnopslagoplossingen. RoodMicrotec is toonaangevend op het gebied van kwaliteitsbeoordelingsdiensten voor halfgeleidercomponenten. Door onze krachten te bundelen, brengen we een compleet en concurrerend servicemodel op de markt."

Jos Brehler, CEO van Totech, zegt: "Bij Super Dry Totech zijn we altijd op zoek naar nieuwe manieren om onze klanten te helpen effectiever te concurreren. Onze klanten weten al dat we handling & storage specialisten zijn met ongeëvenaarde expertise in het behoud van MSD's in een productieomgeving. Maar nu merken ze ook dat onze lange termijn opslagfaciliteit in Zwolle zeer waardevol is voor het beheer van lange termijn opslag en de strijd tegen veroudering. Met deze nieuwe partnerschap genieten Totech-klanten van alle klantenservice, accountmanagement en opslagmogelijkheden van Totech, in combinatie met de rigoureuze tests en analyses van opgeslagen componenten door RoodMicrotec, om zo hun voortdurende kwaliteit en betrouwbaarheid te garanderen.“


Over Totech

Totech is een specialist in het hanteren en opslaan van vochtgevoelige apparatuur (MSD). Hun oplossingen voor droge opslag leveren een lage, gecontroleerde vochtigheidsgraad (<0,5%). Vochtabsorberende materialen zoals elektronische componenten, PCB's (printplaten), nano-vezels, contactlenzen, laboratoriummonsters, 3D-printpolymeren en andere kwetsbare materialen worden droog en vrij van water binnendringend gehouden. Het hoofdkantoor van Totech is gevestigd in Zwolle, Nederland.

Meer informatie over Totech is te vinden op https://www.superdry-totech.com

Over RoodMicrotec

RoodMicrotec is een toonaangevend onafhankelijk leverancier van halfgeleiders en ondersteunende diensten. Met meer dan 50 jaar ervaring in de micro- en optoelelektronica is RoodMicrotec een gevestigde en hooggewaardeerde partner voor veel bedrijven over de hele wereld. De onderneming biedt full-turnkey ASIC-diensten aan voor complexe microchips die ingericht zijn op specifieke toepassingen voor individuele klanten. In samenwerking met sterke partners verzorgt RoodMicrotec het gehele ontwikkelings- en productieproces van de ASICs in het doelvolume, van kleine aantallen tot vele miljoenen stuks per jaar. Onze turnkey-oplossing omvat ontwerp, projectmanagement, wafer fab, wafer test, assemblage, final test, kwalificatie, logistiek en foutanalyse. Alle diensten voldoen aan de industriële en kwaliteitseisen van de high-reliability, ruimtevaart-, automobiel-, gezondheids- en industriële sectoren. RoodMicrotec heeft haar hoofdkantoor in Deventer, met operationele vestigingen in Nördlingen en Stuttgart in Duitsland.

Meer informatie is te vinden op https://www.roodmicrotec.com

Voor nadere informatie:

Martin Sallenhag - CEO, Arvid Ladega - CFO
Telefoon: +31 570 745623               E-mail: investor-relations@roodmicrotec.com    Web: www.roodmicrotec.com

Dit persbericht wordt gepubliceerd in het Engels, Nederlands en Duits. Mochten er verschillen zijn tussen deze versies, is de Engelse tekst doorslaggevend.

Bijlage