Voor de financiering van jouw nieuwe kantoorruimte moet je rekening houden met de volgende factoren!

Er zijn diverse aspecten waar je rekening mee moet houden als je een nieuwe kantoorruimte wilt kunnen financieren. Hierbij kun je denken aan de fiscale regels, de kosten voor het verhuizen en de opstartkosten. Wil jij precies weten wat jij kunt verwachten bij het financieren van jouw nieuwe kantoorruimte? Lees er alles over in dit blog van SKEPP!

Huur of koop je kantoorruimte?

Allereerst is het belangrijk dat je kiest tussen de optie: het kopen of huren van een kantoorruimte. Vaak wordt het kopen van een kantoorruimte gezien als de voordeligste optie, aangezien je een investering doet en niet maandelijks een bedrag aan je verhuurder hoeft af te dragen. Echter is het ook van belang om te kijken naar andere factoren die een belangrijke rol kunnen spelen in jouw keuze.

Skeppkantoor

Is er namelijk een kans dat je onderneming zal groeien of krimpen in de toekomst? Dan is het wellicht verstandiger om te gaan voor flexibiliteit en daarbij het huren van een kantoorruimte. Een andere factor waar vaak naar gekeken wordt bij de keuze voor kantoorruimte is de locatie. Wil je jouw bedrijf graag vestigen op een toplocatie in het centrum van Brussel? Dan is de kans groot dat hier geen of weinig kantoorpanden te koop zijn. Op een toplocatie biedt een kantoorruimte huren vaak meer mogelijkheden.

De kosten bij het huren van kantoorruimte

Er komen verschillende kosten kijken bij het financieren van jouw kantoorruimte. Deze kosten kunnen worden onderverdeeld in kostenposten. Hiervan zullen de opstartkosten en de maandelijks terugkerende kosten verder uitgelicht worden.

De opstartkosten

Opstartkosten zijn kosten die je eenmalig moet maken om te kunnen werken in jouw kantoorruimte. Denk hierbij aan de afwerking van jouw kantoorruimte, het plaatsen van technische installaties, de aanschaf van elektrische apparaten en het inrichten van jouw kantoorruimte. Het kan zo zijn dat je verhuist van een andere locatie en veel spullen mee kunt verhuizen, echter zul je in dit geval de verhuiskosten mee moeten rekenen.

De maandelijks terugkerende kosten

Deze kosten bestaan onder andere uit de huurprijs, de servicekosten, de hospitality kosten, en de verzekeringskosten. Een huurprijs kan bestaan uit een all-in huurprijs of een kale huurprijs. Bij een all-in huurprijs is dit de huurprijs inclusief servicekosten, terwijl deze er bij een kale huurprijs nog bijkomen.

Het is dus van belang dat je weten welke kosten er bij de huurprijs inbegrepen zijn. Naast servicekosten moet je als huurder ook rekening houden met eventuele kosten van parkeerplaatsen en schoonmaakkosten. Maak voor jezelf een duidelijk overzicht met welke kosten je maandelijks zult gaan maken bij het huren van kantoorruimte.

Heb je toch nog vragen over de financiering van jouw kantoorruimte?

Voor advies op maat kun je altijd contact opnemen met de experts van SKEPP. Zij geven je gratis en vrijblijvend tips en advies over de financiering van jouw nieuwe kantoorruimte. Neem direct contact op met een van de kantoorexperts en vind samen de perfecte kantoorruimte voor jouw onderneming.