Beheerd vermogen verzekeringsactiviteiten Robeco overschrijdt €20 miljard

Robeco, de Nederlandse pure-play internationale vermogensbeheerder, rapporteerde een aanzienlijke groei in haar verzekeringsactiviteiten waar het beheerd vermogen (AuM) eind 2019 EUR 20 miljard bereikte. Dit was een toename van EUR 5 miljard tussen 30 september 2018 en 31 december 2019.

Sinds het creëren van een specifieke focus op oplossingen voor verzekeraars en het aanstellen van Ed Collinge als Global Head of Insurance Strategy in oktober 2018, heeft Robeco zijn verzekerings-AuM met een derde zien groeien. Deze sterke toename weerspiegelt de wens van verzekeraars om hun activa op een duurzamere manier te beheren. Dankzij de snelle instroomversnelling vanuit Azië-Pacific zijn de verzekeringsactiva van Robeco in deze regio bovendien in deze periode verdubbeld. Assetallocaties hebben betrekking op de kredietmogelijkheden van Robeco, het verbeterde indexaanbod met name voor aandelen uit opkomende markten en kwantitatieve vastrentende waarden, waarbij alle strategieën volledig ESG-geïntegreerd zijn. Robeco’s Insurance en Pensions Solutions team bestaat uit 11 experts.

Ed Collinge, Global Head of Insurance Strategy: “Het passeren van EUR 20 miljard aan verzekerings-AuM is een belangrijke mijlpaal voor Robeco. We zien de verzekeringsmarkt als een van de belangrijkste groeikansen, gezien onze capaciteiten binnen best-in-class credit, kwantitatieve en duurzame beleggingen. Omdat verzekeringsmaatschappijen op zoek zijn naar nieuwe bronnen van beleggingsrendement terwijl ze ook in de richting van ESG gaan, kan Robeco onze klanten toekomstbestendig maken en hen helpen op deze reis, waardoor ze hun eigen denkwijze over hun beleggingskader kunnen ontwikkelen en hoe ze ESG in dat proces willen integreren.”

Remmert Koekkoek, Head of Insurance and Pensions Solutions: “De beleggingsoplossingen van Robeco zijn flexibel, waardoor we ons kunnen aanpassen aan zelfs de meest specifieke vereisten met betrekking tot risico-, rendements-, regelgevings- en duurzaamheidsoverwegingen. We hebben ruime ervaring met het beheren van volledig op maat gemaakte portfolio’s, waarbij ons team voor verzekerings- en pensioenoplossingen is toegewijd aan het vertalen van de behoeften van onze klanten in geoptimaliseerde oplossingen. Deze substantiële groei in AuM is bereikt door onze uitgebreide en diepgaande onderzoeks- en analytische mogelijkheden, evenals onze productsuite van wereldklasse. Dit, in combinatie met een leider in duurzaam beleggen, zou ons in staat moeten stellen een toonaangevende partner te blijven voor onze internationale verzekeringsklanten.”