Leningen zonder BKR

Het lenen van geld is doorgaans alleen aan te raden wanneer dit noodzakelijk is. Het is immers altijd te prefereren om zonder leningen te zitten. Het coronajaar zette echter een hoop op zijn kop en veel mensen zouden zeker tijdelijk wat extra geld kunnen gebruiken voor ofwel privé of zakelijk. Een andere stimulans om nu geld te lenen is de historisch lage rente nu.

Meest voorkomende redenen om tijdelijk snel geld te lenen:

  • aankoop huishoudelijke apparaten
  • aflossen andere leningen
  • autokosten

    Dit zijn natuurlijk heel voorkomende kosten die toch vaak onverwachts komen maar toch acuut betaald moeten worden. Wanneer u met een negatieve BKR zit en toch omhoog zit om rekeningen te betalen dan kan een lening zonder BKR natuurlijk zeker een uitkomst zijn.

    De meeste banken en andere financiële partijen bieden relatief kant en klare leningen aan. Vaak kunt u hier online zelfs al op dezelfde dag het geld op uw rekening. Iedere leningen die wordt aangegaan moet in principe gemeld worden bij het BKR (Bureau Krediet Registratie). Kredietverstrekkers zijn bij wet verplicht om iedere lening aan een consument te registreren bij het BKR. Hiermee kunnen geldleners dus vooraf op de hoogte zijn van de financiële staat van een cliënt. En tevens wordt zo het zogenaamde overkreditering van consumenten beteugeld.

    Voor geld te lenen zonder BKR zijn er diverse partijen in de markt die dit toch mogelijk maken.

    Situaties van registraties BKR:

  • Leningen boven de 250 euro
  • Wanneer u met gespreide betalingen uw creditcardkrediet aflost
  • U private leaset
  • U een telefoonabonnement heeft die u in meerdere termijnen betaalt
  • U koopt op afbetaling
  • U een doorlopend krediet heeft

    U ziet dat u al heel snel dus een registratie bij het BKR heeft. Dat is helemaal geen probleem want het is puur ter kennisgeving voor de geldleners en het houdt u zelf ook scherp.

    Het kan echter problematischer worden wanneer u in het verleden problemen met het afbetalen van leningen heeft gehad en daarom een negatieve BKR heeft. Bij heel veel banken krijgt u daarom direct nul op uw rekest of u mag fors meer rente voor uw leningen betalen.

    Bij diverse partijen is het zeker mogelijk om met een BKR een lening af te sluiten en het geld al binnen 24 uur op uw rekening te ontvangen. Bekende eisen die doorgaans gesteld worden aan mensen met een BKR zijn het zijn van 21 jaar of ouder, in Nederland wonen en geen uitkering hebben. Dit zal voor het gros van de mensen uiteraard geen probleem zijn.

    Gevolgen negatieve BKR-registratie

    Wanneer u problemen krijgt met de aflossingen van de leningen (en de rentes) dan kunt u een zogenaamde negatieve BKR-registratie krijgen. En dit gevaar moet u zeker niet overschatten want stel dat de rentes stijgen en u leningen met leningen wilt aflossen dan worden de problemen eigenlijk alleen maar groter. Stel dat u in verzuim komt dan heeft dit grote gevolgen voor u als klant want het wort dan bijna onmogelijk om een nieuwe lening aan te gaan. U kunt bijvoorbeeld geen creditcard meer aanvragen, geen telefoonabonnement afsluiten en een hypotheek is dan helemaal uit den boze. Zo is er altijd het gevaar dat bij het lang uitblijven van afbetalingen door u een incassobureau beslag op uw zaken leggen.

    Wanneer u een negatieve BKR aan uw broek heeft zit u hier waarschijnlijk voor de rest van uw leven aan vast. Het verdient daarom zeker aanbeveling om u goed te verdiepen om uit te zoeken wat de mogelijkheden zijn om hiervan af te komen.