Choice weerlegt foutieve persinformatie

Choice, de gratis persoonlijke tv-gids waarmee je snel en gemakkelijk je favoriete televisie en video kiest, weerlegt pertinent foute informatie die over haar verspreid wordt.

Bart van Coppenolle, CEO van Choice: “Het is pertinent onwaar dat er een voorlopig bewindvoerder over Choice of mezelf zou aangesteld zijn. We vinden het dan ook bijzonder spijtig dat men op deze ondermaatse manier ons project probeert in diskrediet te brengen. We maken ons echter geen zorgen, eenvoudigweg omdat we dit hierbij objectief weerleggen.

We laten ons hierdoor dus niet uit het lood slaan. Integendeel, dat onze tegenstanders zich tot dit niveau dienen te verlagen, toont alleen aan dat we iets zeer waardevols in handen hebben. We schrijven inderdaad geschiedenis, tot spijt van wie het benijdt. Men hoeft er maar onze recente persreleases op na te lezen om te begrijpen dat Choice met rassen schreden op weg is om het media landschap ingrijpend te veranderen. We blijven dan ook even ambitieus als bij onze beursintroductie. ”

De echte feiten

De in bepaalde media vernoemde vennootschappen (A11BE, RBI, Holybrain en Arta) maken geen deel uit van de Choice groep. Dit werd uitgebreid toegelicht in de Listing Nota en dit bleek eveneens uit de diverse due diligence onderzoeken die gevoerd werden naar aanleiding van deze listing. Deze vennootschappen dateren uit de periode van conflicten met marktspelers uit het verleden en voeren activiteiten die niet tot de Choice activiteit behoren.

Deze vennootschappen werden na een eenzijdig verzoekschrift, zonder de zaakvoerders of aandeelhouders te horen en op basis van valse voorwendselen onder tijdelijk bewind geplaatst. Tegen deze uitspraak werd dan ook prompt beroep aangetekend, hoewel de tijdelijke bewindvoerders het faillissement reeds aanvroegen. Het gaat hier dus helemaal niet over “sleutelvennootschappen” van Choice en de opdracht van de bewindvoerders is helemaal niet om een ”Choice kluwen te ontwarren”.

Door in dit achterhoede gevecht deze historische vennootschappen, tegen hun wil in, het faillissement in te drukken, lijkt het dat de uitbetaalde overheidswaarborgen als definitief verworven kunnen beschouwd worden. De overheid en historische schuldeisers blijken hier dus de dupe van te worden en niet de stakeholders van Choice.

Het geld dat Choice NV ophaalde in de context van de publieke plaatsing van units wordt gebruikt voor de doelstellingen verwoord in de Listing Nota en niet om historische schuldeisers van andere vennootschappen die niet tot deze Choice groep behoren te betalen.

Het hoeft geen betoog dat de private stichting Choice Trust niet in handen is van Holybrain, zoals beweerd wordt door deze media. Een Stichting kan juridisch immers geen aandeelhouders hebben. Dit toont naar onze mening het laag (juridisch) niveau van de aantijgingen nog maar eens aan.

De FSMA heeft, bij het weten van Choice, de beursgang nooit op hold gezet, in tegenstelling tot wat er beweerd wordt. Dit lijkt ons te kwalificeren als laster.

Verder worden er geen units genoteerd op de beurs, maar aandelen van Choice NV.

Andere objectief foutieve of subjectief tendentieuze schrijfsels die te ridicuul zijn voor woorden, worden hier niet expliciet hernomen of weerlegd, wat niet betekent dat ze waar zijn of dat Choice hiermee akkoord zou gaan.