Profiteer van de lage rente

De huidige renteniveaus zijn historisch gezien de laagste niveaus die we ooit gezien hebben. Het kan daarom zeker interessant zijn om te kijken naar het oversluiten van langlopende leningen oftewel het hergroepering kredieten. Er is natuurlijk een grote kans dat u dan voordeliger uit bent. Want stel dat u uw rentekosten kunt verlagen dan merkt u dat iedere maand in uw portemonnee.

Rentes extreem laag

Stel dat u meerdere leningen zou hebben dan kan ook lonen om dit te hergroeperen. Hierdoor heeft u nog maar 1 lening, met 1 aflossing per maand en 1 vaste looptijd. Hierdoor heeft u veel meer overzicht en is het eenvoudiger om een beter beeld te krijgen van uw totale inkomsten en uitgaven. Vooral in deze tijd van de extreem lage rentes is het natuurlijk al gauw gunstiger om voor een langere looptijd te kiezen want zou kunt u uw rentebetalingen per maand verder reduceren (dus profiteren van de nu lagere rentes).

Natuurlijk is er de kans dat de rentes nog verder dalen maar ze kunnen natuurlijk ook weer stijgen. En dan bent u eigenlijk te laat als u nu niet zou gaan profiteren van de lagere rentes. Uiteraard kan niemand de rentes voorspellen maar in diverse regio’s is deze inmiddels weer aan het oplopen.

Oversluiten kan lonen

Het dus tijdig kijken naar de diverse mogelijkheden om leningen over te sluiten en/of te gaan hergroeperen kan u wellicht dus geld besparen. Bij partijen zoals Cofidis kunt u vlot een verzoek indienen krijgt u snel de diverse opties. Deze online aanvraag gaat als volgt: u vult het bedrag en de gewenst aflossing in, u vult het aanvraagformulier in, dan moet u het ondertekenen en na 2 dagen heeft u doorgaans uw lening binnen. Deze aanvraag kan dus online maar ook telefonisch via het nummer 078-050 290 (nationaal tarief).

U kunt tot een bedrag van maximaal 100.000 euro een nieuwe lening samen laten voegen. De toekenning gebeurt op basis van diverse factoren zoals de financiële situatie, het inkomen, eventuele andere schulden, etc. De aanvraag kan zelfs al binnen 1 dag verwerkt worden.

Wat is nu het verschil tussen een herfinanciering en een hergroepering van kredieten? Een herfinanciering is het herbekijken van één lening met als doel een lagere rentevoet te verkrijgen. Bij een kredietgroepering worden meerdere kredieten gebundeld in één lening met een langere looptijd, maar het uiteindelijke doel is hetzelfde: één lagere maandelijkse aflossing. Een hergroepering is een schuldherschikking.

"Let op, geld lenen kost ook geld”