Albert Heijn en Schuitema nemen 29 Konmar-winkels over

Amsterdam, 31 mei 2006 - Ahold heeft vandaag bekendgemaakt dat haar werkmaatschappij Albert Heijn een activatransactie is aangegaan voor de koop van 23 Konmar-winkels, waaronder drie franchisewinkels, van Laurus Nederland B.V. Daarnaast zal Aholds geconsolideerde dochtermaatschappij Schuitema nog eens zes Konmar-winkels, waaronder één franchisewinkel, overnemen.

De totale overnamesom die Albert Heijn en Schuitema aan Laurus zullen betalen voor de winkels bedraagt EUR 110 miljoen in contanten. De winkels zullen na afronding van de transactie worden gerenoveerd en omgebouwd tot Albert Heijn- en C1000-winkels.

Albert Heijn en Schuitema zullen winkelgerelateerde voorraden, bepaalde vorderingen en bestaande huurovereenkomsten overnemen. De overnamesom is exclusief de voorraden en bepaalde vorderingen.

De verkoop is onder voorbehoud van de vervulling van bepaalde voorwaarden, inclusief goedkeuring door de ondernemingsraad, instemming van verhuurders en goedkeuring door de aandeelhouders van Laurus. Werknemers uit de betreffende Konmar-winkels zullen overgaan naar de nieuwe eigenaren. De uiteindelijke overgang van de winkels naar Albert Heijn en Schuitema is onder voorbehoud van de goedkeuring door de toezichthoudende autoriteiten.

De transactie, die naar verwachting in het vierde kwartaal van het jaar wordt afgerond, is voor Albert Heijn en Schuitema een gelegenheid om grote winkels te verwerven op prominente locaties in Nederland. De overname van de Konmar-winkels is in overeenstemming met de strategie om via selectieve overnames de activiteiten op belangrijke markten uit te breiden.