DNP en Gemalto bieden bedrijven en consumenten veilige IoT verbinding

Amsterdam, 10 augustus 2016 -  Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO), wereldleider op het gebied van digitale beveiliging, verschaft zijn beveiligingsoplossingen die werden ontwikkeld voor de Internet of Things-markt (IoT) aan Dai Nippon Printing (DNP). DNP telt naar schatting 30.000 bedrijfsklanten en consumenten over de hele wereld. DNP brengt een verbeterde two-way server en PKI-gebaseerde gebruikersherkenning voor toestellen uit door gebruik te maken van Gemalto's platform 'IDCore' voor slimme chipkaarten , het beveiligingselement 'Cinterion' en het 'SensorLogic Application Enablement'-platform. De oplossing authenticeert zowel de server als het toestel dat verbinding probeert te maken. Ze biedt een hoogbeveiligde verbinding voor IoT-toestellen als slimme meters, terminals voor verkooppunten en geldverwerkingsmachines, waarbij ze hoogstaande bescherming verschaft tegen fraude en hackers. Financiële instellingen kunnen nu bijvoorbeeld meldingen in real time ontvangen wanneer pogingen tot hacking worden vastgesteld of wanneer werknemers moeten ingrijpen.

Japan is een van de grondleggers van IoT en telt op dit moment meer dan 624 miljoen [1] operationele IoT-toestellen. Populaire IoT-diensten zijn onder meer verkoopautomaten, transportbeheer en bewaking. Er wordt verwacht dat het aantal IoT-toepassingen nog zal toenemen door plaatselijke 'slimme steden' als Kashiwa-No-Ha [2] , waardoor nog meer verbindingen zullen worden toegevoegd. Volgens het Japanse ministerie voor Economie, Handel en Industrie zullen tegen 2025 door de plaatselijke energie- en nutsbedrijven alleen al 80 miljoen slimme meters [3] worden geïnstalleerd in alle Japanse gezinnen.

"Op basis van hun voorbije samenwerking en langdurige zakenrelatie willen DNP en Gemalto samen een nieuwe markt creëren. Hierdoor versterken we het vertrouwen en de expertise in onze IoT-oplossingen die de privacy en gevoelige informatie van onze klanten beschermen", zegt Kunimitsu Sato, Deputy General Manager van het Communication & Information Center in de afdeling Information Innovation Operations van DNP. "Dit wordt steeds belangrijker aangezien meer overheidsinstellingen, financiële instellingen en autofabrikanten nood hebben aan sterke authenticatie".

"Cybercriminelen zijn alsmaar beter georganiseerd en hun methodes worden ook alsmaar verfijnder, waardoor ook de behoefte aan IoT-beveiliging blijft toenemen. Samen proberen DNP en Gemalto deze risico's terug te dringen", zegt Michael Au, President, Zuid-Azië & Japan bij Gemalto. "We bieden een uitgebreid en beveiligd assortiment aan IoT-oplossingen, dat reeds werd bekroond als IoT Evolution Product [4] van het jaar."

Over Gemalto

Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO) is de wereldleider in digitale beveiliging met een jaaromzet in 2015 van € 3,1 miljard en met klanten in meer dan 180 landen. Wij bieden vertrouwen in een steeds meer verbonden wereld.

Dankzij onze technologieën en diensten kunnen bedrijven en overheden identiteiten authenticeren en gegevens beschermen zodat deze veilig blijven. Ook maken wij veilige diensten mogelijk voor persoonlijke en verbonden apparaten, de cloud en wat daartussen ligt.

Gemalto's oplossingen staan centraal in het moderne leven, van betalingen en beveiliging van bedrijfsgegevens tot het internet der dingen. Wij authenticeren mensen, transacties en objecten, versleutelen gegevens en creëren waarde voor software, waardoor onze klanten veilige digitale diensten kunnen aanbieden aan miljarden mensen en apparaten.

Onze meer dan 14.000 werknemers zijn actief vanuit 118 kantoren, 45 personaliserings- en gegevenscentra, en 27 centra voor onderzoek en ontwikkeling naar software, verspreid over 49 landen.

Ga voor meer informatie naar www.gemalto.com , of volg @gemalto op Twitter.

Gemalto mediacontacten:

Philippe Benitez
Noord-Amerika
+1 512 257 3869
philippe.benitez@gemalto.com
Peggy Edoire
Europa & CIS
+33 4 42 36 45 40
peggy.edoire@gemalto.com
Vivian Liang
Greater China
+86 1059373046
vivian.liang@gemalto.com

Ernesto Haikewitsch
Latijns-Amerika
+55 11 5105 9220
ernesto.haikewitsch@gemalto.com

Kristel Teyras
Midden-Oosten & Afrika
+33 1 55 01 57 89
kristel.teyras@gemalto.com
 

Shintaro Suzuki
Azië Pacific
+65 6317 8266
shintaro.suzuki@gemalto.com

De tekst van deze mededeling is een vertaling en mag geenszins als officieel worden beschouwd. De enige rechtsgeldige versie van de mededeling is die in de originele taal, het Engels, die dus voorrang heeft in geval van verschillen met de vertaling.

Persbericht (PDF)This announcement is distributed by NASDAQ OMX Corporate Solutions on behalf of NASDAQ OMX Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.

Source: Gemalto via GlobeNewswire

HUG#2034206